Massive regnmængder spærrer motorvej i København

Det voldsomme regnvejr, der søndag ramte københavnsområdet, skaber trafikale problemer i hovedstaden.

– Skybruddet over Østerbro betyder, at Helsingørmotorvejen er spærret ved Ryparken Station. Værst er det i sydgående retning, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Der er vejhjælp til stede på Helsingørmotorvejen. Vejdirektoratet varsler, at det kan være svært at komme frem på vejen indtil klokken 16.30.

Også Hans Knudsens Plads er oversvømmet, oplyser Københavns Politi på Twitter.

På DMI ved Østerbro er der faldet 20,1 millimeter regn mellem klokken 12.50 og 13.20. I alt er der faldet 26,3 mm regn ved målestationen.

Der er tale om skybrud, når der falder mindst 15 millimeter regn på en halv time.

DMI kom først med et varsel om voldsomt vejr omkring klokken 13. Det skyldes ifølge vagthavende meteorolog ved DMI Janne Hansen, at der 12.30 samledes en klump af torden- og regnbyger over den nordlige del af København.

Det har ført til lyn, skybrud, torden og hagl. Indtil klokken 14 søndag har 1256 lyn slået ned over hele landet. En del af dem slog ned over vand.

Især mellem 13 og 14 var der en høj koncentration af lynnedslag omkring København og Malmø.

– Hen ad eftermiddagen vil torden- og bygeaktiviteten roligt stilne af. For aftenen og natten kan der være risiko for torden og byger, men det vil slet ikke være af samme kaliber, som vi oplevede tidligere i dag, siger Janne Hansen.

DMI har et varsel ude om risiko for kraftige tordenbyger, skybrud, hagl og torden over hele landet. Det varer indtil klokken 19.05.

/ritzau/