Partileder sigtet for racisme for uddeling af asylspray

Partileder Daniel Carlsen fra Danskernes Parti er blevet sigtet for racisme og overtrædelse af våbenloven, efter at han har uddelt spraydåser under betegnelsen “asylspray”.

Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi over for TV Syd.

Video fra aktionen i Haderslev den 24. september 2016

Partilederen for højrefløjspartiet, der forsøger at blive opstillingsberettiget til Folketinget, kalder over for TV Syd sagen for “tynd”.

Det var lørdag 24. september, Daniel Carlsen delte asylsprayen ud på gågaden i Haderslev.

Her forklarede han, at han ønskede at gøre opmærksom på de alternativer, der er til den ulovlige peberspray. Formålet med den omstridte asylspray var at vise partiets modstand mod asylansøgere.

– Der er blevet skabt en utryghed, blandt andet i Haderslev, hvor vi har oplevet en voldtægt begået af en asylansøger, og det er en utryghed, som vi gerne vil gøre op med, sagde Daniel Carlsen den dag til TV Syd.

På spraydåserne havde Danskernes Parti påklistret mærkater med skriften “asylspray – lovlig, effektiv” og partiets logo med dannebrog.

Danskernes Parti blev stiftet i juni 2011 af blandt andre Daniel Carlsen selv. Partiet vil hjemsende alle ikkevestlige personer fra Danmark og kræver et totalt stop for al ikkevestlig indvandring i Danmark.

Formålet er at “bevare det danske folk”, lyder det på partiets hjemmeside.

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi, der har rejst sigtelsen mod partilederen.

/ritzau/