Ukendte gerningsmænd sætter ild til biler på bilsynscenter

Natten til mandag er otte biler på en parkeringsplads ved et bilsynscenter i Brøndby brændt ud. Det oplyser vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Brian Munck.

– Man har sat ild til flere biler, og i alt er otte biler brændt ud, siger han og tilføjer, at gerningsmændene er trængt ind på grunden ved at klippe hul i hegnet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Vagtchefen understreger, at nattens brand på bilsyncentret på Tjørnevangen ikke nødvendigvis har noget at gøre med den bølge af bilbrande, som har ramt især Storkøbenhavn i sensommeren.

– Det kan være mange ting, så det ved vi ikke. Det er svært at sige. Vi er i gang med efterforskningen, og der er noget at arbejde videre med, siger han.

Også natten til søndag var der en bilbrand. Her gik det ud over otte biler i en carport i Nøglens Kvarter i Albertslund.

– Branden er opstået i en Toyota Yaris og har derefter spredt sig til de andre biler, fortalte vagtchef Jeff Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

– Om det er en teknisk fejl i Toyota’en, som får branden til at opstå, eller om der er en anden forklaring, ved vi ikke.

Rækken af påsatte brande i biler i København og omegn har stået på i flere uger.

En mand mistænkes af politiet for at have en stribe brande på samvittigheden. Siden varetægtsfængslingen af ham har der været enkelte tilfælde af bilbrande.

Tilsyneladende er nogle personer i Danmark blevet inspireret af fænomenet med et stort antal brændende køretøjer i flere svenske byer i sommer, lyder det fra politiet.

/ritzau/