Taget skal pilles af en etageejendom efter voldsom brand

Taget skal rives af en fem etager høj beboelsesejendom i Københavns Nordvestkvarter, efter at en voldsom brand har hærget bygningen siden mandag eftermiddag.

Det oplyser operationschef Jan Kirk-Iversen fra Hovedstadens Beredskab.

Like localeyes.dk på Facebook

– Vi har rekvireret en kran, for taget skal ned. Vi skal have hul på de ildlommer, der kan ligge deroppe, siger han.

16 køretøjer og omkring 45 mand blev klokken 16.20 sendt til ejendommen på Ørnevej, hvor taget stod i flammer hen over mindst fire opgange. Siden har brandfolk arbejdet på at få branden under kontrol og efterslukke på stedet.

De er dog udfordret af, at der fortsat er fare for, at ejendommen styrter sammen.


KLIK og se mere tv.

– Vi kan ikke gå ind i bygningen på grund af sammenstyrtningsfare. Derfor kan vi kun arbejde på at slukke branden udefra. Vi fortsætter formentlig det meste af natten, siger Jan Kirk-Iversen kort før klokken 01.

På grund af fare for bygningens kollaps har der heller ikke været teknikere inde i ejendommen for at fastslå brandårsagen.

Det er uklart, præcis hvor mange mennesker der skal genhuses. Tidligere meldinger har lydt på op mod 50 familier.

Det er dog svært at skabe overblik over situationen, fordi nogle beboere har henvendt sig til kommunen, andre til forsikringsselskaber.

Yderligere har andre igen klaret en genhusning på egen hånd. Derfor kan et egentligt tal formentlig først ligge klar i løbet af tirsdagen.

Sikkert er det til gengæld, at de ikke kan flytte tilbage i lejlighederne foreløbig.

– De øverste lejligheder er voldsomt brandskadet. De fleste andre lejligheder er stort set vandskadet alle sammen, siger Jan Kirk-Iversen.

I alt blev ni opgange i ejendommen evakueret i forbindelse med branden. Ingen er dog kommet til skade.

Røgen fra branden kunne ses fra store dele af København. Der er fortsat afspærret i området ved Ørnevej, Mågevej og Musvågevej.

/ritzau/