Politi mødt med ægkast under aktion i Pusher Street

Der er blevet kastet æg på politiet, mens boderne på Pusher Street bliver revet ned.

Men ellers er aktionen forløbet roligt, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen på et pressemøde om fredagens politiaktion i Christiania.

Like localeyes.dk på Facebook

– Foreløbig er der roligt derude, siger han.

Politiet er fredag i gang med at fjerne hashboder i Pusher Street i Christiania. Imens er Pusher Street spæret af. Håbet er at kunne fortrænge organiseret kriminalitet og åbenlys handel med hash.

Omkring 30 boder er blevet revet ned, og 17 personer er foreløbig anholdt, oplyste politiet ved pressemøde fredag eftermiddag klokken 13.30. Der er endnu ikke taget stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Når boderne er revet ned, vil politiet forlade Christiania. Ordensmagten kan ikke garantere, at boderne ikke bliver bygget op igen.

– Christiania er et sted, hvor kriminelle har et rigtig stort marked, de beskytter. De vil gøre alt for, at det forbliver sådan, siger Poul Kjeldsen.

De organiserede kriminelle er dog ifølge politiet pressede. Derfor håber politiet, at beboerne på Christiania vil kunne indrette Pusher Street til et trygt sted.

– Vi har sat rigtig mange mennesker i fængsel, og vi kan se, at der ikke er så stor mængder hash i boderne længere, siger vicepolitiinspektøren.

Siden 2012 har en særlig gruppe betjente i Taskforce Pusher Street jagtet såvel købere som sælgere og de personer, der er beskæftiget med at importere hash. Betjentene har beslaglagt hash til en værdi af 255 millioner kroner siden september 2012.

Tidligere har politiet skønnet, at den årlige omsætning er en milliard kroner i Pusher Street.

Skulle det lykkes at fjerne hashhandlen på Pusher Street, forventer politiet, at den vil fortsætte et andet sted i København.

– De vil nok forsøge at andet sted. Så er vi klar til at slå til der, siger Poul Kjeldsen.

/ritzau/