To mænd er uden for livsfare efter skyderi i Helsingør

To personer blev natten til søndag skudt ned i en opgang i Helsingør.

Det oplyser Nordsjællands Politi, der fik anmeldelsen om skyderiet natten til søndag.

– Klokken 00.29 søndag den 15. maj modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at der var blevet affyret skud i en opgang på Sydvej i Helsingør. Ifølge anmeldelsen skulle tre personer være blevet ramt af samlet mellem syv og ti skud, skriver politiet i en meddelelse.

– Ved politiets ankomst viste det sig, at det rettelig var to mænd, der var blevet ramt af skud. Den ene mand var blevet ramt i brystet og begge ben, mens den anden mand var blevet ramt i det ene ben, lyder det videre.

Begge ofre, der er af anden etnisk herkomst end dansk, er omkring klokken 04 uden for livsfare. De er blevet bragt på hospitalet, og det har ikke være muligt for politiet at afhøre dem, oplyser vagtchef Henrik Alstrup til Ritzau.

Betjente arbejder på at samle spor til efterforskningen.

Indtil videre står det klart, at de formodede gerningspersoner løb fra stedet via Sydvej til Rønnebær Allé. Her satte de sig ind i en mørk bil, muligvis en VW Passat, og kørte mod boligområdet Vapnagaard.

– Det er endnu for tidligt at sige, hvad der ligger til grund for hændelsen, herunder om det er banderelateret, men vi undersøger alle muligheder og motiver, når det drejer sig om noget så alvorligt som skyderi, siger vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen i pressemeddelelsen.

/ritzau/