Kæmperegning på vej i Odense: Dyr flytning af den grønne boks

Fire måneder efter at Den Grønne Boks i Odense åbnede op for job-vejledning af unge, skal den allerede flyttes igen. Et projekt som viser sig at blive meget dyrere end hvad politikerne havde budgetteret med.

En stribe lækkede mails viser nu, at embedsmand advarede imod en flytning af Den Grønne Boks.

Like localeyes.dk på Facebook

Nu viser en stribe lækkede interne mails, at Beskæftigelses- og Socialforvaltningen allerede i marts 2015 var blevet advaret imod at placere Den Grønne Boks bag rådhuset.

– Det vil være meget omkostningstungt for projektet, hvis boksen skal flyttes allerede et halvt år efter første opsætning”, skrev projektchefen for Den Grønne Boks, Jeff Deleuran Hansen, i en mail, der røg opad i forvaltningen, skriver TV2 Fyn.


Klik og se mere tv.

Håndværkere er lige nu i gang med at skille den grønne boks ad. Den Grønne Boks skal flyttes til Dannebrogsgade i Odense da der skal bygges en højbane hvor bygningen ligger nu.

I juni 2015 oplyste forvaltningen politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget om, at boksen ville kunne stå bag rådhuset i næsten et år, og at det ville koste 100.000-150.000 kroner at flytte den.

Men torsdag i sidste uge kunne henv:fyens.dk#http://www.fyens.dk/indland/Laekkede-mails-afsloerer-Var-advaret-om-dyr-flytning-af-Den-Groenne-Boks/artikel/2955838# fortælle, at det i stedet vil koste 800.000 kroner at flytte boksen, og at den skal flyttes allerede nu. Blot fire måneder efter åbningen.

Den Grønne Boks er en udstilling, der åbnede i oktober 2015. Den skal inspirere unge til at vælge erhvervsuddannelserne.