Voldsom ulykke i Nordsjælland: Fire personer blev fastklemt

Natten til lørdag forulykkede en mindre personbil med høj hastighed.

Ulykken skete for enden af Frederiksværksvej i Helsinge, hvor bilen rullede flere gange rundt og lå stille med hjulene i vejret omkring 70 meter fra vejkanten.

Like localeyes.dk på Facebook

Omkring kl. 01.10 kom bilen med de fire unge, to piger og to mænd, kørende ad den gamle Frederiksværksvej i retning mod Ramløse.

Tilsyneladende havde føreren glemt eller overset at den gamle Frederiksværksvej ender i et 90 graders sving til Overdrevsvejen, det ligger helt fast at bilen er kommet med høj fart over bakken som fører ned til det skarpe sving og her har føreren desperat forsøgt at bremse – men forgæves.

Bilen er fortsat ud på cykelstien, hvor bilen er røget nedad en skråning og endt med at rulle mindst to gange rundt, før den endelig lå stille på taget omkring 70 meter ude på marken. Bilens motor var revet delvist ud af motorrummet ved den voldsomme ulykke.

En ejendom ligger tæt op af uheldsstedet, og her blev beboerne vækket af lyden fra ulykken.

– Vi hoppede ud af sengen og løb udenfor, men i starten kunne vi intet se, først da vi kunne høre skrig og råb ude fra marken opdagede vi hvad der egentlig var sket og fik slået alarm, fortæller et af vidnerne til localeyes.dk

En ung pige kom selv ud af bilen, mens de tre øvrige sad fastklemte inde i bilen, bla. taget var trykket så langt ned at bilens fører og en passager ikke kunne rokke sig ud af stedet.

Adskillige ambulancer, akutlæge, lægehelikopter og adskillige politipatruljer ankom kort efter til uheldsstedet hvor Falck’s brandfolk begyndte at klippe bilen fra hinanden og frigøre de kvæstede unge i bilvraget.

Brandfolkene stabiliserede den knuste bil, og fik klippet passagersiden fra hinanden, så ambulancereddere og læge kunne komme til de kvæstede, herefter blev de enkeltvis løftet ud af bilen og sikret på spineboards før de med hjælp af reb og en stige blev trukket op på cykelstien.

Herfra blev de kvæstede båret op i ambulancerne, og efter grundige undersøgelser på stedet kunne lægehelikopteren lette igen – uden patienter.

Ingen af de unge havde pådraget sig livsfarlige skader, og tre af dem er blev kørt til Traumecentret på Hillerød Hospital mens en blev kørt til Herlev Hospital.

Efter de unge var udtaget af bilen opstod der tvivl om hvem der helt præcist havde siddet bag rattet i ulykkesøjeblikket, og derfor blev der taget DNA spor fra bilen fra bl.a. rat, gearstang og ikke mindst airbaggen i førersiden.