TV: To mænd anholdt efter to skyderier på Fyn

To personer blev torsdag aften og natten til fredag forskellige steder på Fyn ramt af skud. Politiet mener, at de samme gerningsmænd står bag.

Fyns Politi har fredag morgen anholdt to mænd i sagen, oplyser vagtchef Hans Frederiksen til Ritzau. Begge sagerne efterforskes som drabsforsøg.

De to gerningsmænd på henholdsvis 38 og 48 år menes inden anholdelsen at have smidt en pistol og flere ting fra sig. Derfor var E20-motorvejen over Fyn spærret mellem frakørsel 52 og 53, da politiet søgte efter våbnet i området.

Det hele begyndte med et opgør mellem fem personer i Kværndrup ved 22-tiden torsdag, hvor en 23-årig mand blev såret af skud.

Her havde tre personer medbragt slagvåben ved et parcelhus og forlangte at komme til at tale med husets beboere. De to mandlige beboere kom ud, hvorefter der ifølge politiet opstod slagsmål.

Herefter faldt skuddet.

– I forbindelse med, at de tre mænd fortrækker fra stedet, bliver der affyret en pistol, og den ene af dem bliver ramt i benet, fortæller Hans Frederiksen.

De to mænd, der boede på adressen, var væk, da politiet ankom.

Senere – ved 5-tiden fredag morgen – modtog politiet så en anmeldelse om, at en person var blevet skudt i benet på Volderslevvej i det sydlige Odense. Gerningsmændene flygtede i en Opel Astra med kurs mod motorvejen.

– Da den kører derud, bliver der smidt noget. Det kan være en pistol. Det er derfor, motorvejen er lukket nu. Vi er ude at søge for at se, om det er en pistol, fortalte vagtchefen, inden motorvejen blev genåbnet.

I hælene på Astraen kørte politiet. Patruljen fulgte de formodede gerningsmænd ind til Odense, hvor bilen blev standset, og de to mænd blev anholdt.

– Det er de samme personer, der var involveret i det nede i Kværndrup, fortæller Hans Frederiksen.

Den 23-årige mand, der i Kværndrup blev skudt i benet, er uden for livsfare. Det samme gælder den mand, der blev ramt af skud på Volderslevvej.

Intet tyder ifølge politiet på, at episoderne har været banderelaterede.

/ritzau/