Snestormen får Sjællands politi til at fraråde udkørsel

Snestormen, der ramte Danmark lørdag eftermiddag, har lørdag aften resulteret i en række trafikuheld på Sjælland.

Her tv-optagelser fra Holte omkring midnat, hvor sneen stadig kom i store mængder.

I Nordsjælland kørte en bus i grøften. En person kom lettere til skade. Desuden er der sket en række uheld med personbiler, der ikke har fået skiftet dæk.

– Der er en del sne i området omkring Hillerød, og folk har ikke fået sat vinterdækkene på endnu, siger Hans Jakob Rechendorff, der er vagtchef i Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Også på Københavns Vestegn mærker bilisterne den smattede vejbane. Vestegnens Politi oplyser, at de har haft omkring ti uheld. De fleste er afledt af glat føre.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de haft “en fem-seks stykker,” der er kørt af banen.

– Selv vores kollegaer, der er erfarne chauffører, har svært ved at holde bilerne på vejene. Det er ualmindeligt glat derude, siger Ole Hald, der er vagtchef for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Ole Hald forklarer, at ulykkerne er ved at stilne af klokken 9 lørdag. I takt med at snevejret tager til, bliver folk mere påpasselige.

– Det er faktisk ofte sådan, at når det virkelig står ned, bliver der færre ulykker. For så tager folk det meget seriøst, siger han.

Midt- og Vestsjællands Politi fraråder al unødvendig udkørsel i Roskilde, Køge, Ringsted, Holbæk og Stevns kommune grundet voldsomt snevejr. Også Vestegnens Politi og Nordsjællands Politi fraråder al unødvendig udkørsel. Det skriver de på Twitter.

Øresundsbroen fraråder, at vindfølsomme køretøjer passerer broen. De anbefaler desuden, at man holder en hastighed på maksimalt 70 kilometer i timen. Anbefalingerne gælder indtil søndag morgen.

Men vejret rammer ikke kun trafikken på vejene.

Der kører færre tog mellem København og Roskilde. Det skyldes, at sne og is giver DSB problemer.

I det resterende Danmark forbereder man sig på øget rejsetid, fordi snevejret vil brede sig til Jylland i løbet af natten mellem lørdag og søndag.

Sydjyllands Politi oplyser, at vejene er glatte, og at der er blevet saltet for første gang i år.

Fire tidlige afgange med Samsøfærgen er desuden aflyst søndag morgen på grund af vejrforholdene.

/ritzau/