Tv: Her er det kommende flygtningecenter i Nyborg

Regeringen er nu for første gang klar til at benytte en ny mulighed i lovgivningen til at tvinge en kommune til at huse asylansøgere.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Nyborg Kommune skal efter planen oprette et asylcenter med op til 500 beboere i Strandvænget, der er en tidligere institution for udviklingshæmmede, skriver Berlingske.

Det har regeringen besluttet, efter at et flertal i Folketinget i sidste uge vedtog 13 af 34 foreslåede stramninger på asylområdet. En af dem gør det muligt for staten at ophæve planloven og byggeloven ude i kommunerne, så bygninger kan blive brugt til at huse asylansøgere.

Men i kommunen er lokalpolitikerne ikke tilfredse.

Venstre-borgmesteren Kenneth Muhs er ærgerlig over, at byrådet i Nyborg ikke har fået mulighed for at sige ja eller nej til det kommende asylcenter.

– Man skal ikke se for meget af den her slags lovgivning, inden det er et problem for nærdemokratiet, siger han til Berlingske.

Hele processen er gået meget hurtigt og ifølge kritikerne også for hurtigt.

Nyborg Kommune fik beskeden om asylplanerne inden sidste weekend fra Integrationsministeriet og havde så til tirsdag til at behandle sagen og melde tilbage til ministeriet.

– Det er en kritisabel kort frist, og det har vi også meddelt ministeriet, siger Kenneth Muhs til Berlingske.

Integrationsminister Inger Støjberg vil ikke kommentere kritikken, inden den endelige beslutning er truffet. Det sker formentlig i løbet af de kommende dage, lyder det.

/ritzau/