Tv: Flygtningeboliger forsøgt brændt ned i Nordsjælland

Gribskov Kommune oplyser, at den tidligere børnehave Ramsager i Græsted har været udsat for forsøg på brandstiftelse. Børnehaven er ved at gøres klar til at huse ni flygtninge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ukendte gerningsmænd havde fjernet nogle tagsten, og lavet en lunte af brændbart materiale ind under tagkonstruktionen – ilden havde dog ikke fået fat, og var gået ud af sig selv.

Gribskov Kommune oplyser, at sagen er meldt til Nordsjællands Politi.

– Vores umiddelbare opfattelse af omstændighederne ved brandforsøget er, at det ligger ud over, hvad man kan betegne som almindelige drengestreger. Derfor har vi overdraget sagen til politiet, som nu står for den videre efterforskning, siger direktør Astrid Damgaard Ravnsbæk, Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.


Selv postkasser var klar til de kommende flygtninge.

Kommunen konstaterede brandforsøget i går, tirsdag d. 9. februar, i forbindelse med en besigtigelse af ombygningen. Brandforsøget blev anmeldt til Nordsjællands Politi umiddelbart efter.

Den ombyggede børnehave i Græsted skal efter planen huse ni værelser til flygtninge. Bygningen er ikke taget i brug endnu og ingen mennesker var til stede på tidspunktet for brandforsøget.


Gerningsmændene havde forsøgt at tænde ild under nogle tagsten.