300 flygtninge vandrer på sønderjysk motorvej

Politiet sætter for første gang tal på antallet af personer, som i øjeblikket vandrer mod nord ad den sønderjyske motorvej E45. Det drejer sig om cirka 300 personer.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den store gruppe udlændinge var indkvarteret på en skole i Frøslev. Omkring klokken 10.30 forlod gruppen skolen og begyndte at gå mod motorvejen.


KLIK og se mere tv.

– Frøslev-Padborg Skole er ikke et fængsel, og der er ingen hegn omkring. Når 300 personer på en gang beslutter sig for at forlade skolen, har vi en dialogbaseret tilgang, siger Hans Roost, linjechef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

På grund af den store menneskemængde er motorvejen blevet spærret i begge retninger. Det skete omkring klokken 11.


KLIK og se mere tv.

Sporet i nordgående retning er spærret op til afkørsel 72. Sporet i sydgående retning er spærret fra samme afkørsel. Sønderborg motorvej er spærret ved afkørsel 15 mod vest.

Politiet har onsdag eftermiddag også indført overflyvningsforbud over det område, hvor udlændingene i øjeblikket går.

Grunden er, at gruppen bliver skræmt af lavtgående fly og helikoptere. Indtil videre har politiet valgt ikke at gribe ind med magt over for gruppen.

– Vi forsøger så vidt muligt via vores dialog at få dem tilbage til skolen, siger Hans Roost.

Der er ifølge politiet mange kvinder, børn og gamle i gruppen. En mindre gruppe ældre har bedt om at blive kørt tilbage.


KLIK og se politiet tilbageholde en gruppe flygtninge på Padborg Station.

Det er af sikkerhedsmæssige årsager, at politiet har valgt at lukke motorvejen midlertidigt, indtil der når tolke frem, som kan sikre dialogen.

Det fortalte sekretariatschefen i Syd- og Sønderjyllands Politi, Lisa Dissing, tidligere til Ritzau. Hun håber på, at flygtningene vil acceptere at blive samlet op.

– Folk skulle meget gerne følge politiets anvisninger og gå op i bussen, for det er farligt at have folk gående på motorvejen. Det er ikke nogen holdbar situation, sagde Lisa Dissing.

Politiet er massivt til stede og arbejder på at få samling på grupperne samt at få en god dialog i gang for at få dem ind i busser.

Der er desuden sendt en vogn med vand til stedet, så de gående ikke tørster.

/ritzau/