Tv: Brand i historisk palæ i København

En brand er brudt ud i Stormgade i København natten til mandag, og slukningsarbejdet kommer formentlig til at vare en rum tid endnu.

Det fortæller Tim Ole Simonsen, der er pressetalsmand for Hovedstadens Beredskab.

Like localeyes.dk på Facebook

– Vi har fået dæmpet branden i selve rummene, men det brænder fortsat i etageadskillelser og inde i væggene, siger han mandag morgen.

– Derfor arbejder vi på at stoppe brandudviklingen, og vi kommer nok til at være der det meste af dagen, siger han.

Slukningsarbejdet driller trafikken i den indre by, fordi Stormgade er spærret mellem Vester Voldgade og Frederiksholms Kanal.

Alarmen indløb klokken 04.10, da personer i området kunne se flammer fra gården bag adressen Stormgade 10, som huser Holsteins Palæ, der er under ombygning.

Stormgade 10 er et erhvervslejemål, men naboopgangen Stormgade 8 er tømt for beboere. Alle er uskadte, men politiet melder om kraftig røgudvikling i området.

– Der er efter alt at dømme tale om en brand, der er trængt igennem i bunden af bygningen, der er under renovering.

– Man er ved at indrette lejligheder i bygningen, så der bor ikke nogen umiddelbart, siger vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi.

Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab fortæller, at der ikke er fare for andre bygninger. Men hvor voldsom brandskaden bliver, har man ikke overblik over endnu.

Slukningsarbejdet bliver vanskeliggjort af, at der er mange byggematerialer opmagasineret på stedet. Og samtidig er det meget fysisk krævende.

– Vi har haft omkring 50 brandfolk af sted, og vores frivillige enhed har også været sat ind for at yde logistisk støtte.

– Det er ret hårdt arbejde at hugge etageadskillelserne op, og derfor er der stor udskiftning på mandskabet, siger han.

/ritzau/