Privatvideo: Her brænder bådene

Local Eyes har modtaget denne video af de brændende både i havnen i Middelfart på Fyn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

To børn blev i sidste øjeblik reddet ud af en brændende båd i havnen i Middelfart, efter at en mand fra nabobåden opdagede flammerne.

Videoen er optaget lige efter at børnene er reddet ud af en brændende båd.

Manden, der er fra lokalområdet, tog en rask beslutning og løb ned i båden efter børnene, mens han fik råbt forældrene an. De var ikke vågnet af branden, oplyser Fyns Politi til Ritzau.

Havnens andre både blev efterfølgende kort før klokken 01.45 natten til lørdag evakueret, fordi ilden spredte sig.


KLIK og se mere video fra branden.

Ved 05-tiden lørdag morgen er det lykkedes brandfolk at få bugt med branden, men to både er ødelagt.

– To både er brændt ud. De er flydende, men fyldt med vand. Brandårsagen er vi ikke 100 procent sikre på, men det tyder på, at den er opstået på grund af en mobiloplader i en taske. I hvert fald noget elektronik af en art, siger vagtchef Kim Munksgaard.

Tidligere på natten lød det fra politiet, at der var gået ild i en 30-fods båd med 400 liter brændstof om bord. Ilden spredte sig hurtigt til en nabobåd til højre, og bådebroen brød ligeledes i brand.

Broen er også beskadiget.

De to både havde en værdi af henholdsvis en million og 700.000 kroner. En tredje båd er blevet varmeskadet, men ingen personer er kommet noget til.

Det var en 32-årig mand i nabobåden til venstre for båden, hvor ilden i første omgang fik fat, der opdagede flammerne og reddede de to børn ud. Ifølge hans udsagn var det i sidste øjeblik.

Børnene blev tilset for røgforgiftning på stedet, men de kørte ikke med ambulancen, der var nået frem til havnen. Ingen personer kom således noget til i den voldsomme brand.

Familien består i alt af fire mennesker – to voksne, to børn.

Alarmen om brand indløb klokken 01.29.

– Bådene i havnen ligger klos op og ned ad hinanden, så der er fare for, at ilden spreder sig. Der ligger folk i de andre både, som vi evakuerer, sagde Kim Munksgaard tidligere på natten.

Branden fandt sted i havnen i Middelfart ud for Havnegade 8.

/ritzau/