Tv: Flygtninge nægtet mad – politi forhindrer at folk hjælper

Local Eyes har modtaget denne video, som viser folk, der forsøger at hjælpe flygtninge i Rødby, men politiet forhindrer at flygtningene modtager hjælpen, fx varm mad.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

LÆS OGSÅ: Mange danskere hjælper flygtningene på vejene

En gruppe venner reagerede, da de hørte om de mange flygtninge og besluttede, at de ville gøre, hvad de kunne.

– Vi er 10 nære venner, som får fyldt to biler og en varevogn op inden for få timer med alt fra mad, drikkelse, tøj samt legetøj til de helt små, fortæller Nasim Shah til localeyes.dk

Men det skulle vise sig, at tingene ikke gik som planlagt.


KLIK og se hele videoen fra Rødbyhavn

Gruppen kører i første omgang til Havnegade i Rødby, hvor de har hørt, at folk har brug for hjælp, men her bliver de afvist af politiet.

– Politiet står talstærkt på stedet og afviser, at vi tilbyder varmt mad og varmt tøj. Vi fik dog afleveret nogle af tingene og drager videre mod Rødbyhavn, hvor der siges at være flere flygtninge, fortsætter fra Nasim Shah.

I Rødbyhavn oplever gruppen, at der ligger kvinder og børn på perronen. De tilbyder igen varmt mad og drikke, men igen bliver de afvist af betjente, som fortæller, at menneskene på perronen allerede har fået mad.

Men det var ikke korrekt, lyder fra Nasim, som fortæller, at politiet brugte maden som pressionsmiddel for at få folk til at gå om bord på busserne.

– Flere blev afvist at få maden, fordi at de ikke ville med op i busserne! De skulle simpelthen sulte og fryse til de endelig vil med i busserne! Er det Danmark som vi kender det?

Sådan afslutter Nasim sin beretning og fortæller, at de sidste flygtninge på perronen gav op klokken fire natten. På det tidspunkt var de så forkomne af sult og kulde, at de gik om bord på busserne.