Tv: Det har ikke regnet i 24 timer – alligevel steg vandet i Gørløse

Det har ikke regnet i Nordsjælland i over 24 timer. Alligevel kom der mandag aften pludselig store mængder vand ind på en landbrugsejendom i Gørløse, Nordsjælland.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Hvorfra vandet kommer er ukendt – men der er rigeligt af det.

Beredskabsstyrelsen, frivillige fra Frederikssund-Halsnæs Redningsberedskab og en stor styrke fra Falck i Hillerød har mandag kæmpet for at redde en gård og en stor staldbygning fra oversvømmelse. Det betyder at dele af Gørløse pt. er badet i blå blink.

Vandet var helt oppe ad soklen til den lille landejendom, og truede også en stor staldbygning – angiveligt med en del heste i – og heldigvis nåede redningsfolkene lige nøjagtigat få stoppet vandet, nærmest på sidste milimeter.


Klik og se mere tv.

Først blev vandet pumpet over vejen til en vandkanal, men her viste det sig at vandet blot løb i ring og altså kom retur til ejendommen.

– Vi har nu udlagt en slangevej på ca. 450 meter ned til en tunnel ved Egholm, herfra kan vi få vandet pumpet ud i havelse Å og altså væk fra området, forklarer Hillerød Kommunes Indsatsleder Morten Schou.

Det forventes at pumpearbejdet varer mange timer endnu, da man først ved 20-tiden fandt frem til at vandet rent faktisk blot blev pumpet rundt i ring.

Muligvis kan skader på markdræn ved anlæggelse af en ny vej være årsagen til den pludselige oversvømmelse, idet ejendommen ikke tidligere har haft vandproblemer.