Brand i elite-roklub: Både for millioner gået op i røg

En formentlig påsat brand har natten til lørdag hærget en roklub i Odense, hvor flere danske eliteroere holder til.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Der er sket store materielle skader, og ifølge Fyns Politi er der blandt andet blevet ødelagt 30 både, der hver især koster 100.000 kroner. Ud af de cirka 80 både på stedet er det formentlig kun ti, der er sluppet uden skader fra flammehavet.

– Der har været en forsætlig brandstiftelse i en roklub, som også er Team Danmark-center, fortæller vagtchef Kim Munksgaard hos Fyns Politi til Ritzau.

Politiet modtog anmeldelsen om branden på Kanalvej 160 klokken 01.13, da en person på den anden side af den kanal, som roklubben ligger ned til, ser, at der er flammer.

– Vi har fundet flere brandbare væsker og beholdere på stedet og formentlig også flere arnesteder, så det indikerer, at det er en påsat brand. Der er en, der har villet sætte ild i det, siger Kim Munksgaard.

Tidligt lørdag morgen er brandvæsnet stadig til stede ved roklubben, da der er ild i en hovedbygning på stedet.

– Hovedbygningen og et stort garageanlæg er udbrændt, siger vagtchefen.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden. En enkelt person overnattede i en af de hytter, der er knyttet til roklubben, og han vågnede, da han hørte en eksplosion, da en rude blev sprængt på grund af varmen fra ilden.

– Han har ikke været i fare som sådan, fortæller Kim Munksgaard.

Politiet har ikke hørt fra vidner, som eventuelt kunne have set en eller flere mistænkelige personer i nærheden af branden.

Men ordensmagten håber at kunne få dna fra de væskebeholdere, der er fundet på stedet, og at optagelser fra overvågningskameraer ved den nærliggende Odins Bro kan hjælpe i efterforskningen.

– Team Danmark er nok slået temmelig meget tilbage nu i deres rosport, for det er stort set hele deres beholdning af både, der er ødelagt. Nogle af de her både er man cirka et år om at producere, forlyder det, siger Kim Munksgaard.

Brandteknikere skal – formentlig i løbet af lørdag formiddag – gennemføre en undersøgelse af stedet.

/ritzau/