Storbrand i Hillerød: Aktionsstyrker har anholdt bevæbnet mand

En voldsom brand, som ifølge politiet ser ud til at være påsat, har natten til mandag haft fat i tagkonstruktionen på en hel boligblok i Hillerød.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Tidlig mandag morgen er den formodede brandstifter nu blevet anholdt, oplyser Henrik Suhr, pressekoordinator hos Nordsjællands Politi.

Manden, som tidligere på natten blev set med en kniv, blev anholdt i Hillerød under udramatiske omstændigheder, fortæller pressekoordinatoren.

Både helikoptere, hunde og PET’s Aktionsstyrke var involveret i eftersøgningen af den formodede gerningsmand.

Branden på adressen Centervænget 31 er der kommet styr på, og ingen personer skulle være kommet noget til.

Politiet oplyste tidligere, at den eftersøgte mand er beboer i den lejlighed, hvor branden menes at være opstået. Vidner har set ham løbe fra stedet.

– Han er blevet set med en kniv, men han har ikke truet nogen. Men vi vurderer, at han måske kan være farlig, og derfor vil vi gerne have fat i ham så hurtigt som muligt, fortalte Henrik Suhr tidligere.

De 24 lejligheder i boligblokken er blevet evakueret, og på et nærliggende plejehjem samlede man tidligere på natten også beboerne, hvis flammerne skulle sprede sig og udgøre en risiko for de ældre.

Det skete dog ikke, og beboerne er tilbage på deres værelser, oplyste pressekoordinatoren.

Men der kan gå noget tid, før de evakuerede kan vende tilbage til deres hjem.

– Der er svære skader på bygningen, og der har været ild i hele taget. Alene det og vandskader kan gøre, at det tager tid, før folk kan komme ind og bo i det igen, sagde Henrik Suhr.

I løbet af natten udsendte politiet en beredskabsmeddelelse og advarede folk mod at opholde sig udenfor, hvis de boede i nærheden af branden, som udviklede sundhedsfarlig røg. Kort efter 05.00-tiden er det dog igen sikkert at gå ud.

/ritzau/