Fremmede kendte ikke reglerne: Masseslagsmål i Helsinge

Kort før midnat rykkede Nordsjællands Politi ud til beværtningen ‘Van Helsinge’ på en melding om stort slagsmål og skyderi.

LÆS OGSÅ: Bandidos-rocker dræbt under slagsmål

Alarmen om slagsmål og skyderi på gaden indløb kl. 23.25 til Nordsjællands Politi, den første melding gik på optræk til slagsmål men kort efter blev det ændret til igangværende slagsmål.

Ifølge vagtchefen for Nordsjællands Politi, Peter Olesen, så lød anmeldelsen på at 15 -20 personer var involveret i et slagsmål både indenfor og udenfor ‘Van Helsinge’.

Mens flere patruljer er på vej mod stedet, kom der oplysninger om at der var blevet afgivet nogle skud mod en person på stedet, men da patruljerne når frem, får de relativt hurtigt fløjtet kampen af.

Ingen personer var blevet ramt af skud, men der var en del skrammer og blodnæser mellem slagsmålets deltagere hvor det var umuligt at hitte rede i hvem der havde gjort hvad, hvornår og hvorfor.

– Det var et godt gammeldags værtshusslagsmål, hvor nogle personer udefra kom til Helsinge og åbenbart ikke lige kendte spillereglerne i Helsinges natteliv, hvorefter de to grupper af personer røg i totterne på hinanden, forklarer vagtchefen omkring slagsmålet.

Politiet fandt frem til den mand, som ifølge vidnerne skulle have affyret et skydevåben under slagsmålet, men det viste sig hurtigt at han ikke havde haft affyret noget våben. Det var dog tydeligt, at han havde deltaget i slagsmålet, idet han havde en hel del skrammer.

Området omkring Van Helsinge blev afspærret, og et sæt politihunde fra Københavns Vestegns Politi blev kaldt til stedet for at søge spor, det man specifikt gik efter var afskudte patronhylstre eller et muligt gerningsvåben.

Eftersøgningen endte dog resultatløst idet der ikke blev fundet noget der kunne bekræfte oplysningerne om skud.