71-årig cyklist ramt af bil i alvorlig ulykke

Onsdag aften blev en 71-årig kvinde påkørt af en personbil i et vejkryds i Helsingør. Kvinden pådrog sig alvorlige livstruende skader ved ulykken.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

En 71-årig kvinde svæver i livsfare, efter at hun på cykel blev kørt ned af en bil i et lysregulerede kryds, hvor blod på vejbanen og et par briller på asfalten vidner om den særdeles tragiske ulykke.

Ulykken skete kort før klokken 19.30 i krydset Kingosvej og Kronborg Ladegårdsvej, og det er endnu ukendt hvem af parterne, der kørte overfor rødt lys og derved udløste ulykken.

– Hun cykler ud i krydset og bliver ramt fra siden af en bil, fortæller Ulrik Lindén, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Den 71-årige kvindes cykel blev revet med af personbilen, mens hun selv ramte forruden med så stor kraft at denne blev knust. Bilen stoppede først 35 meter efter kollisionen, hastigheden ved kollisionen er pt. ukendt men undersøges af politiets teknikere og Bilinspektøren.

Kvinden selv endte liggende på asfalten 23 meter fra krydset, 12 meter bag personbilen hvor redningsfolkene fandt kvindens cykel liggende foran bilen.

Formentlig har cyklen ligget på fronten af bilen, og er gledet ned da bilisten bremser op.

Kvinden var tydeligt alvorligt kvæstet, og blev bragt direkte til Rigshospitalets Traumecenter med politieskorte – Rigshospitalets Traume Center betegner kvindens tilstand som kritisk.