Aktion Hvepsebo: 95 personer anholdt

Onsdag er snesevis af mennesker blevet anholdt i en stor politiaktion med kodenavnet hvepsebo. Nu er operationen slut og antallet af anholdte er oppe på 95. Det oplyser politiinspektør Karl Erik Agerbo fra specialgruppen Task Force Indbrud onsdag aften.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Et af de mange steder som er blevet ransaget er ifølge Local Eyes’s oplysninger dette hus på Revvej i Korsør. Politiets ransageninger er slut, men to biler bliver fjernet af en transportvogn. Muligvis er bilerne konfiskeret af politiet i sagen.

Blandt de anholdte er en advokat og en revisor, som henholdsvis er sigtet for skattesvig og bedrageri. Mere kan politiet ikke oplyse om deres sigtelser.

Politiet skrev onsdag aften følgende pressemeddelelse:

– “Der blev i alt anholdt 95 personer, hvoraf 22 personer vurderes at kunne sigtes for overtrædelse af straffelovens § 262a – menneskehandel, bedrageri og dokumentfalsk, og vil blive fremstillet i Grundlovsforhør i Lyngby ret i morgen.

Anklagemyndigheden vurderer i øjeblikket om der er grundlag for fremstilling af yderligere to personer.

De øvrige anholdte personer vurderes at være udnyttede personer i forhold til menneskehandel, hvorfor de vil blive løsladt til sagsbehandling ved Center Mod Menneskehandel”, skriver politiets specielenhed Task Force Indbrud i en pressemeddelelse.