Stormen Freja havde godt tag i Nordjylland

Et kraftigt blæsevejr rykkede natten til søndag ind over det danske fastland fra vest med vindstød omkring 33 meter i sekundet målt i blandt andet nordjyske Hanstholm.

I Nordjylland blev Limfjordsbroen lukket, fordi politiet frygtede, at et 12 etager højt stillads skulle vælte.

Ifølge Nordjyllands Politi fik stormen, der af DMI er blevet døbt Freja, det til at ruske godt og grundigt i området.

– Det er ved at blæse lidt af nu, men vi har haft en del træer, der er væltet ud over veje, og tagsten, der flyver fra huse. Jeg kunne godt forestille mig, at nogle små veje ikke er farbare på grund af væltede træer, siger vagtchef Henrik Bech, som har haft mange stormrelaterede opkald i løbet af natten.

DMI havde i forvejen forudset, at Vendsyssel, Aalborg, Læsø og Jammerbugt blev hårdest ramt af nattens uvejr. Også i resten af landet var der varslet vindstød op til stormstyrke.

Hos Østjyllands Politi fortæller vagtchefen, at der har været “nogle enkelte” anmeldelser om væltede træer og stilladser. Også trampoliner har været på afveje.

Også hos politikredsene i Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt Midt- og Vestjylland er der meldinger om væltede træer. Blandt andet er to mindre træer væltet ud på motorvejen E45, men de blev hurtigt fjernet og skabte ingen trafikale problemer.

Stormen Freja har bevæget sig mod øst, og i de sjællandske kredse er blæsevejret også blevet bemærket. Med undtagelse af lukningen af Øresundsbroen er der dog ikke tale om store hændelser, men træer og stilladser, der har været presset af stormvejret.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarede tidligere bilister, der skulle over Storebæltsbroen.

– Vær særligt opmærksom ved passage af ankerblokke og pyloner! Kør forsigtigt, skrev kredsen på Twitter.

På Bornholm melder vagtchefen, at det har blæst op i løbet af de tidlige morgentimer. Men der er ikke kommet nogen stormrelaterede anmeldelser.

/ritzau/