Født og opvokset i Danmark: To skolebørn udvises til Irak

To børn på syv og ni år, som er født og opvokset i Danmark, skal udvises til Irak. De har aldrig været i landet og taler ikke sproget. Børnene kender kun Danmark. De har gået i børnehave og går nu i folkeskole.

Like localeyes.dk på Facebook

– Det er blevet vurderet at børnene ikke har en sådan tilknytning til Danmark, at hensynet til barnets tarv taler for at give familien opholdstilladelse, lyder det i Udlændingestyrelsens afslag.

Ibrahim på ni år og Özlem på syv år går på Blovstrød Skole i Nordsjælland. Udlændingestyrelsens afslag har fået en større gruppe af forældre fra skolen til at bakke op omkring familien.

Forældregruppen har startet en underskriftsindsamling til fordel for familien og oprettet en støttegruppe på Facebook, hvor der blandt andet står følgende:

– Det er da fuldstændigt meningsløst!! Vores lille lokalsamfund er på den anden ende over det her. Vores børn, Ibrahims og Özlems klassekammerater er ulykkelige og forstår ikke hvad det er der sker. Det er jo deres gode kammerater der skal sendes til et land med flyangreb!! De kan se hvordan den stakkels familie lider.

Du kan finde støttegruppen på Facebook ved at klikke her: https://www.facebook.com/groups/IbrahimOgOzlem