Statsministeren ser metro-boret bryde igennem til Hovedbanen

Torsdag morgen brød metro-boret igennem til Hovedbanegården. Det markerede en milepæl i metro-byggeriet af city-ringen. Statsministeren, Transportministeren og Københavns Overborgmester overværede det store øjeblik, hvor det store bor brød igennem jorden.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Under jorden har den 100 ton tunge tunnelboremaskine, der hedder Minerva, siden sommer kørt i døgndrift på vejen ind mod Hovedbanegården.

Helle Thorning syntes at det var en stor oplevelse at opleve gennemboringen. Det hjalp ovenpå det danske håndbold-herrelandsholds nederlag til Spanien onsdag aften, udtaler Helle Thorning.

På Facebook skriver statsministeren:
– Stor oplevelse at se Metroen bryde gennem til Københavns Hovedbanegård. Det er første skridt til for alvor at forbinde Metroen med resten af den kollektive trafik i Danmark. Faktisk så sjovt, at det tog noget af det dårlige humør over håndboldkampen fra i går. Sammen med Magnus Heunicke, Frank Jensen og den legendariske borebisse Søren, der vist har været med på alle store byggerier de seneste år. Kan godt forstå, at borebisserne og alle involverede i metrobyggeriet er stolte over deres arbejde, skriver Helle Thorning på Facebook.