Tv: Politiet lukker motorvej i drabssag

En kniv på knap 10 centimeter blev formentlig brugt til at dræbe en 33-årig mand i Asnæs 4. oktober, og onsdag lukker politiet Holbækmotorvejen fra klokken 10, for at politihunde kan snuse sig frem til kniven, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Al motorvejstrafik fra afkørslen Holbæk Centrum og frem i østlig retning til sammenfletningen med Kalundborgmotorvejen må derfor finde alternative ruter, indtil klokken 14, hvor politiet regner med at åbne for trafikken igen.

LÆS OGSÅ: Eftersøgning med politihunde lukker motorvej

– Det forlænges formentlig senere, så der også bliver lukket et stykke af Kalundborgmotorvejen. Man skal i stedet benytte rute 155, siger kommunikationsmedarbejder Merete Scheelsbeck til Ritzau.

Politiet har en teori om, at kniven efter drabet blev kastet ud af en bil i høj fart mod København.

LÆS OGSÅ: Jagt på mordvåben: Her bliver Holbækmotorvejen afspærret
For en uge siden ledte politiet også efter kniven på en anden strækning af motorvejen. Her lukkede politiet ned i fem timer, men fandt aldrig kniven.

Det drejer sig om en kniv eller dolk med en bladlængde på omkring 10 centimeter. Den har et sort eller mørkt blad, ingen parerplade og sort håndtag viklet ind i sort flettet snøre på kryds og tværs. Kniven sad i en sort skede, som var udført i plastik.

Kniven er ifølge politiet købt i en knivforretning i København. I forretningens sortiment er der en model, som nogenlunde svarer til beskrivelsen, men som ikke med sikkerhed vil være identisk med den eftersøgte kniv. Modellen har navnet Obake med en klingelænge på 9,2 centimeter.

En 25-årig mand er i øjeblikket varetægtsfængslet for at have dræbt den 33-årige mand under et slagsmål uden for Café Germo i Asnæs natten til 4. oktober.

– Han har erkendt at have stukket med kniv, men han nægter sig skyldig i drab, sagde politikommissær Ove Pedersen til Ritzau.

Straks efter de blodige begivenheder ved værtshuset flygtede to mænd og en kvinde i en bil, og politiet har en formodning om, at kniven blev smidt ud af vinduet på Holbækmotorvejen.

/ritzau/