Terror: Ung mand anholdt i politiaktion i København

Politiet har torsdag anholdt en fjerde ung mand i sagen om skudattentaterne 14. og 15. februar i København.

Like localeyes.dk på Facebook

Anholdelsen er sket torsdag formiddag, oplyser politiet.

Han sigtes for medvirken til terrorattentaterne mod debatarrangementet på Krudttønden på Østerbro i København og mod synagogen i det indre København.

To mennesker mistede livet, og flere andre blev såret af skuddene, som ifølge politiets efterforskning blev affyret af Omar El-Hussein, der senere selv blev dræbt af politiet.

Ved Krudttønden dræbte han med en automatriffel filmmanden Finn Nørgaard. Ved synagogen brugte han en pistol til at dræbe den frivillige vagt Dan Uzan.

I forvejen er tre andre unge varetægtsfængslet i sagen. De sigtes ligeledes for medvirken – blandt andet ved at have hjulpet gerningsmanden med våben.

Den senest anholdte vil blive fremstillet i et grundlovsforhør fredag.

Her vil en anklager bede en dommer om at varetægtsfængsle den sigtede.

Umiddelbart ønsker Københavns Politi ikke at frigive flere oplysninger om den seneste anholdelse.

Den er sket i forbindelse med en stribe nye ransagninger, som efterforskerne har igangsat. Tirsdag blev otte adresser på Nørrebro, i Indre By og på Amager således gennemsøgt af politifolk.

Allerede 15. februar anholdt politiet to unge på henholdsvis 19 og 22 år. De blev varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør dagen efter.

Senere kom turen til en 18-årig, som ligeledes er blevet fængslet. Alle tre nægter sig skyldige i sigtelserne om medvirken til drab og til drabsforsøg.

Fængslingerne af disse tre udløber i den kommende uge.

/ritzau/