Fri hash nu: Marihuana March 2015

Det var et af slagordene i en demonstration for fri hash. Op mod 10.000 personer deltog i årets Marihuana March, som lørdag gik gennem det indre København.

Like localeyes.dk på Facebook

Marchen starter fra Christiania og går først ind mod Sundhedsministeriet i Holbergsgade og andre steder, som Jamaicas Konsulat i Amaliegade, Domhuset, og flere andre steder. Efter en meget lang tur ender demonstrationen på Christiansborg Slotsplads, hvor budskabet fra de mange mennesker var klart: Fri hash nu.

Globale Marijuana March er en global bevægelse og en lignende demonstrationer foregår i 846 byer verden over. København har været med fra starten i 1999.

På Knippelsbro var den obligatoriske rygepause. Her er der en tale af Carl Valentin som er Fyns svar på en folketingskandidat for SF og han lover, at ville slå et slag for fri cannabis, hvis han bliver valgt ind i Folketinget ved næste valg.


Carl Valentin folketingskandidat for SF og han lover, at ville slå et slag for fri cannabis, hvis han bliver valgt ind i Folketinget ved næste valg.

På turen underholdte bla konferencier Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet, som i samarbejde med Fri hash bevægelsen, Den Grønne Revolution og IDIOTIET , har arrangeret denne forrygende March siden 1999.


Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet

Blandt de mange demonstranter var den kendte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen. Han var en af talerne til sidste års Glogale Marijuana March.


Klaus Riskær Pedersen til dagens demonstration

Undervejs blev der røget mange piber hash og joints. Nogle gange kunne man på afstand se røgskyerne stige op fra demonstranterne. Det eneste man så til politiet var de færdselsbetjente som hjalp demonstrationen sikkert gennem trafikken.


Der blev røget meget hash under demonstrationen