Ny islamisk jihad-bevægelse opblomstrer i Danmark

En ny islamisk jihad-bevægelse med stærk inspiration fra IS har etableret sig i Danmark, gruppen hedder Millatu Ibrahim og er forbudt i Tyskland. Den tæller flere terrordømte og har tilhængere, som er højtstående medlemmer i IS.

Det skriver Ekstra Bladet søndag.

KLIP FRA MILLATU IBRAHIM’S VIDEO PÅ YOUTUBE

Den danske afdeling blev ifølge Ekstra Bladets kilder stiftet i Vejle i sommer og samler nogle af landets mest radikaliserede islamister. Flere af dem har været i kamp i Syrien og Irak.

Ifølge Ekstra Bladet er personkredsen i den danske Millatu Ibrahim-afdeling kendte ansigter i yderligtgående islamistiske miljøer i København, Aarhus, Odense, Vejle og Aalborg.

Gruppen har i sidste uge publiceret deres første danske video på YouTube, hvor en islamist i kjortel og med langt skæg fordømmer det danske demokrati og de muslimer, der anerkender det.

– Vi tager afstand fra de folk, der tilbeder demokrati. Vi vil tage afstand til dem til evig tid, siger den danske Millatu Ibrahim-repræsentant.

Videoen er optaget i Gjellerupparken ved Aarhus, og agitationen er ledsaget af en islamisk hymne, som hylder IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi og den nu afdøde leder af Al Qaeda i Irak, Abu Musab al-Zarqawi.
Ekspert i militant islamisme Nicho Prucha fra Mellemøststudier på Wien Universitet understreger, at Millatu Ibrahim er en farlig bevægelse:

– Der er en stærk forbindelse mellem Millatu Ibrahim og Islamisk Stat. Mange tilhængere af Millatu er fuldblodsmedlemmer af Islamisk Stat og kæmper i Mellemøsten for deres kalifat. Millatu Ibrahim er en del af et europæisk islamistisk netværk, som er forbundet fra Østrig, Tyskland, Belgien, Frankrig og Storbritannien, så det overrasker mig overhovedet ikke, at de dukker op i Danmark, siger han og fortsætter:

PET har flere gange udråbt hjemvendte Syrien-krigere til at udgøre den største terrortrussel mod Danmark.
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra “Abu Abdurrahman” og den øvrige personkreds omkring Millatu Ibrahim, men de er ikke vendt tilbage.

/ritzau/