32-årig fængslet for drab på rocker i Hobro

Den 32-årige mand, der er sigtet for drab og drabsforsøg i Hobro, er tirsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Like localeyes.dk på Facebook

Manden blev fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Aalborg. Her blev det desuden besluttet, at han skal mentalundersøges.

LÆS OGSÅ: Tv: Her blev HA-rocker skudt

Drabet og drabsforsøget fandt sted mandag eftermiddag på Homarksvej i Hobro. Her blev den sigtede opsøgt af den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbo Axelsen og en 38-årig mand.

LÆS OGSÅ: Dræbt HA-rocker bliver mindet på Facebook

Ifølge sigtelsen skød og dræbte manden Martin Helbo, mens rockerens kammerat blev alvorligt såret af skud fra et haglgevær. Den dræbte blev ramt i overkroppen, mens den sårede blev ramt i ansigtet, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet kender endnu ikke med sikkerhed motivet til skyderiet, men har flere arbejdsteorier.

- Vores hovedteori er, at der har været et økonomisk mellemværende mellem dræbte og den i sagen anholdte 32-årige mand, udtaler politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

- Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, og nu foregår der en videre efterforskning, som skal kaste lys over hele forløbet. Derfor kan vi ikke på nuværende tidspunkt bidrage med yderligere oplysninger, hedder det videre.

Den dræbte er som nævnt medlem af Hells Angels og tilknyttet det såkaldte chapter North Area i Aalborg. De to øvrige har ifølge politiet ikke tilknytning til bestemte rockerklubber, men de er begge kendt af politiet i forvejen.

Ifølge flere medier nægtede den 32-årige sig skyldig, inden dørene til grundlovsforhøret blev lukket, men han valgte ifølge politiet ikke at kære fængslingen til Vestre Landsret.

/ritzau/