Politiaktion på Christiania: 32-årig taget med sprængstof

Task Force Pusherstreet, Københavns Politi, foretog torsdag den 3. juli 2014 kl. 13.30 anholdelse af syv personer i alderen 21-54 år.


Like localeyes.dk på Facebook

Det skete efter en del modstand fra personerne i boderne. En p.t. ukendt person sprøjtede tåregas mod politiet. Tre polititjenestemænd blev udsat for tåregassen og to af disse i et sådant omfang, at de måtte renses, inden man kunne forlade området.

– De anholdte opførte sig i vores øjne meget voldsomt. Vi valgte kun at tage to af de anholdte med ud fra Pusterstreet, mens vi løslod de fem øvrige på stedet efter sigtelse, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet, Københavns Politi.

De to tilbageholdte mænd på henholdsvis 27 og 32 år blev umiddelbart sigtet for henholdsvis salg af hash og overtrædelse af straffelovens § 119 (vold mod politiet) for at tage kvælergreb på en polititjenestemand.

– Det er værd at hæfte sig ved, at de andre kriminelle pushere og vagter forholdt sig i ro under aktionen, og at der denne gang ikke blev kastet med sten og flasker, hvilket er en positiv udvikling, som vi håber på fortsætter. Vi er glade for lidt og ser frem til at kunne arbejde i fred og ro i fremtiden – også i Pusherstreet, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Der blev beslaglagt 8,6 kg hashprodukter, 1817 stk joints, 7665 kr. i kontant og 157 hashkager

Under en følgeransagning på den anholdte 32-åriges bopæl på Christiania blev der fundet tegn på produktion af kanonslag. Militærets bomberyddere blev tilkaldt, og der blev i lejligheden fundet ca. 63 kg fabriksfremstillet og hjemmelavet fyrværkeri.

Således har der som minimum været opbevaret sprængstoffer svarende til ca. 1,6 kg dynamit, der har en sikkerhedsafstand på 200 meter for sprængstykker (fragmenter) og lufttryk.

– Det bekymrer os, at man i den grad udsætter uskyldige mennesker for livsfare, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Den 32-årige vil blive fremstillet i dag i grundlovsforhør i Dommervagten sigtet for straffelovens § 119 og § 192a (spængstoffer).

/Fotos fra politiet/