Charlie er en fri hund igen: Blev benådet for dødsstraf

TAK Danmark. Sådanne skriver hundevenner og modstander af dødsstraf for ulovlige muskelhunde på Facebook efter, at den dødsdømte hund, Charlie mandag er blevet benådet.

Like localeyes.dk på Facebook

Charlie er nu igen hjemme hos sin ejer, Nathalie Raabjerg Eriksen.

LÆS OGSÅ: På trods af fejl: Charlie bliver aflivet i dag

Den treårige franske Bulldog, Charlie blev for over to måneder siden hentet af politiet og sat på dødsgangen i et dyreinternat. Charlie var blevet dømt til aflivning efter hundeloven, da han havde bidt en mindre hund i øret. Den mindre hund fik en mindre flænge i øret.

LÆS OGSÅ: Charlie skulle aflives i dag: Reddet af den nye hundelov

Den 11 juni fik Nathalie en skrivelse fra Rigspolitiet, der beklagede en fejl i sagsbehandlingen.

Det menes fra Rigspolitiets side, at der var tale om en fejl fra en ny medarbejder.
Rigspolitiet beklagede i en skrivelse til Charlies ejer.

– Rigspolitiet finder det beklageligt, at der i politikredsens afgørelse af 25. april 2014 blev anført en forkert bestemmelse, og skal ligesom politikredsen beklage den forvirring, dette måtte have medført, skrev Rigspolitiet til Charlie’s ejer, Nathalie Raabjerg Eriksen.

På trods af politiets fejl, sad Charlie stadigvæk og ventede på, at blive aflivet. Det var først da den nye hundelov den 11. juni blev vedtaget, selv samme dag som Charlie ventede på at bleve aflivet, at Charlie og hans ejer kunne ånde lettet op. Justitsministeren satte derefter alle sager vedrørende hundeloven i bero.

Dagen før Charlie skulle være blevet aflivet, fik hans ejer, Nathalie lov til, at sige et sidste farvel til hendes elskede hund. Det var et chock for hende. Hun så, at Charlie ikke trives på dyreinternatet. Charlie var blev meget tynd og afkræftet. Han havde også fået eksem på kroppen.

Kampen for at redde Charlie fra dødsdommen, har været stor. På Facebook blev der oprettet en gruppe, Red Charlie Den Franske Bulldog, som på kort tid nåede op på over 2000 medlemmer.

Charlies mistrivsel og dødsdom vakte stor forargelse blandt hundevenner i mange lande. Det tyske magasin, Bild har skrevet om sagen og det svenske Aftonbladet har ligeledes skrevet om sagen.

Samme dag som Charlie skulle aflives blev den nye hundelov vedtaget d. 11 juni. Justitsministeren stoppede straks sagen mod Charlie og andre hunde i lignende situationer. Alle sagerne skal genoptages og vurderes igen efter den nye hundelov går i gang d.1 juli i år.

Men Charlie er allerede nu blevet benådet og er kommet hjem til sin ejer, Nathalie Raabjerg Eriksen. Hun takker alle som har kæmpet for Charlie og er så lykkelig for at have sin elskede hun hjemme igen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Så har Charlieboy været hjemme nogle timer, og han har fået et bad og en lang gåtur med brormand, Louis.. Han virker til at have det godt psykisk trods omstændighederne. Han skal faste et døgns tid da han har rigtig dårlig mave.. Han er super træt og har nu lagt sig til at sove .Nu slipper jeg ham ikke før han er gammel og grå, skriver Nathalie på Facebook.
Nathalie er lykkelig over at Charlie er benådet og kommet hjem til hende. Hun takker alle der har kæmpet for Charlie.

Pas godt på hinanden folkens, og tak for al jeres hjælp og kæmpe indsats, slutter Nathalie af på Facebook.

/Billeder fra Facebook-gruppen: Red Charlie Den Franske Bulldog/