Byret blokerer for efterlysning i Nørrebro-hashsag


Hos Københavns Politi i afdelingen for organiseret kriminalitet var det fredag planen, at man ville efterlyse fire mistænkte i en hashsag offentligt. Men det har Københavns Byret nu forhindret indtil videre.

LÆS OGSÅ: 18-årig anholdt i stor hashsag på Nørrebro

De fire, som, Østre Landsret har bestemt, skal varetægtsfængsles, er beskyttet af navneforbud i sagen, og før det er ophævet, må politiet ikke efterlyse dem offentligt.

LÆS OGSÅ: Mange anholdte under hashrazzia på Nørrebro

Derfor havde politiet bedt om et retsmøde fredag formiddag, hvor man ville bede retten om en kendelse, som ophævede navneforbuddet.

LÆS OGSÅ: Politiaktion mod hashmarked på Nørrebro: 24 personer skal stadigvæk sidde fængslet

– Dommeren har besluttet, at der bliver afsagt kendelse på tirsdag klokken 13, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Dermed må politiet vente med at efterlyse mændene, som har været på fri fod, siden en anden dommer i Københavns Byret løslod dem den 30. april, hvilket ifølge Østre Landsret var en forkert beslutning.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Mændene er blandt 24 personer, som er tiltalt for at være indblandet i organiseret handel med hash i Jægersborggade på Nørrebro i København.

Af hensyn til den efterforskning, som fortsat foregår i sagen, har anklagemyndigheden forlangt, at mændene skal blive bag tremmer, indtil retssagen en gang til næste år er slut.

Det afviste byretten i april for otte mænds vedkommende, og de blev løsladt. Men Østre Landsret gav anklagemyndigheden medhold og besluttede, at otte igen skulle fængsles.

– Vi har anholdt tre af dem, og en af dem har meldt sig selv. Men vi bruger forholdsvis mange ressourcer på at lede efter de sidste fire, og derfor vil vi gerne have dem efterlyst offentligt.

Normalt kan spørgsmål om navneforbud i byretten afgøres forholdsvis hurtigt samme dag, som retsmødet afholdes. Men dommeren i Københavns Byret har altså valgt at tænke sig ekstra godt om.

Dermed forpurres politiets planer om allerede nu at efterlyse mændene, men Steffen Thaaning Steffensen håber, at det kan få mændene til at melde sig.

– Jeg vil opfordre dem til at melde sig selv nu. På den måde vil de også slippe for, at deres navne kommer frem offentligt.

/ritzau/