To mænd fængslet for drab i Horsens


Efter et næsten fem timer langt grundlovsforhør er to mænd onsdag aften blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabet på en 22-årig mand i Horsens i marts.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det oplyser anklager Christina Boch Hansen til Ritzau.

Da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, er det ikke muligt at få oplyst, hvad de to mænd har forklaret eller hvorfor politiet mener, at de er de skyldige.

LÆS OGSÅ: Mand fundet død af knivstik

Men begge mænd nægter sig skyldige og har kæret fængslingen til Vestre Landsret.

Tidligere har politiet dog oplyst, at den ene er 24 år og bor i Aarhus, mens den anden er en 29-årig mand med bopæl i Horsens. De to mænd, der ligesom offeret er af afghansk oprindelse, blev anholdt henholdsvis klokken 20.30 og 21.20 tirsdag aften i Aarhus.

LÆS OGSÅ: 22-årig afghansk mand myrdet med kniv i lejlighed

– Anholdelsen af de to mænd skete individuelt. Det foregik uden dramatik, fortalte vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Carsten Thostrup tidligere til Horsens Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Politiet bruger Facebook og Twitter til at opklare drab

Den 22-årige afghanske statsborger Ahmad Fouad Karimi blev fundet død i sin lejlighed på Hybenvej i Horsens 18. marts. Han var blevet stukket med kniv mange gange, skriver politiet i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: To mænd anholdt for knivdrab i Horsens

Politiet ønsker dog ikke at komme ind på, hvad motivet til forbrydelsen er, og hvad der førte til anholdelsen af de to mænd.

– Men generelt kan jeg sige, at det var væsentlige elementer i efterforskningen og væsentlige elementer fra de tekniske undersøgelser, der ledte os frem til de to mænd, har Carsten Thostrup sagt til Horsens Folkeblad.

Undervejs i efterforskningen af drabet har politiet blandt andet bedt offentligheden om hjælp via både Twitter og Facebook.

“Ahmad blev stukket med kniv – set / fundet den i kvarteret Hybenvej, Sundvej eller tøj/ handsker måske med blod? Ring 114”, skrev politiet således på Twitter i slutningen af marts.

I et forbindelse med efterforskningen har politiet også gennemgået fem ton affald fra containere, skraldespande og andre steder, blandt andet i et forsøg på at finde den kniv, der blev brugt ved drabet.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq