Rygter om børnelokker cirkulerer på sociale medier


Arkivfoto

Der cirkulerer på de sociale medier og blandt journalister i politikredsen i øjeblikket rygter om, at børn i Sønderjylland forsøges lokket ind i en rød bil. Rygterne opskræmmer mange.

Like localeyes.dk på Facebook

Lokalpolitiet i Haderslev har for nogle uger siden behandlet en anmeldelse fra en dreng om, at han var blevet kontaktet af en voksen mand på den måde. Anmeldelsen efterforskes, men det har ikke været muligt at få det skete verificeret eller i det hele taget komme videre i sagen.

Der foreligger ikke andre anmeldelser af den karakter.

Det er selvfølgelig vigtigt, at børn ved, hvordan de skal reagere, hvis fremmede forsøger at få dem med ind i en bil eller med et andet sted hen og tilbyder slik, film eller at få lov at se kæledyr. Men på den anden side er det også vigtigt ikke at gøre børnene unødigt bange og bekymrede. Det siger lederen af politikredsen kriminalpræventive sekretariat, Christian Østergård.

Politikommissær Jens-Peter Rudbeck fra lokalpolitiet i Haderslev tilføjer, at det er vigtigt at de voksne først og fremmest undersøger, hvad der er fakta i de mange historier.

Hvis børn er blevet kontaktet, skal man lade beskeden tilgå politiet direkte og ikke lade historien vandre rundt.

Hvis der så har været hændelser, der har gjort børn bange eller utrygge, har politiet brug for at få konkrete oplysninger som farve på bilen, en beskrivelse af føreren og måske også registreringsnummeret.