Begejstret madanmelder: Vi spiste rub og stub

Madanmelder og blogger på Sundhedsbanditten.dk, Anne-Ditte har besøgt et lille og unikt sted i Oehlenschlægersgade, simpleRAW. Læs anmeldelsen nedenfor.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Jeg flyttede til København i efteråret 2013, og jeg har siden set mig om efter små og hyggelige madsteder, hvor der både bliver kælet for gode råvarer og lagt vægt på personlige og unikke omgivelser.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ELSKER mad. Især mad der er tilberedt med få råvarer og så enkle bearbejdningsmetoder som muligt. Inden for madlav-ning er jeg tilhænger af tankegangen om ”Less is more” og ”Keep it simple”, da jeg mener, at mad ikke nødvendigvis behøver at være svært og kompliceret.

Jeg faldt over simpleRAW på Instagram ved en tilfældighed, og jeg vidste med det samme, at dét sted skulle jeg besøge.

Så da en god veninde (og nybagt mor :-) skrev til mig, at hun havde brug for en ”udeaften” greb jeg chancen og spurgte, om hun havde lyst til at besøge simple-RAW. Hun er selv lidt af en ”helsefreak” og var derfor klar på gæste stedet sam-men med mig.

Konceptet bag simpleRAW er nemlig at servere mad, der er tilberedt med så lav grad af råvareforarbejdning som muligt. Det betyder, at stedet serverer retter, der er udelukkende er bygget op omkring frugt, grøntsager, nødder og korn. Un-der udvikling af opskrifter benytter simpleRAW sig derfor ikke af konserve-ringsmidler, farvestoffer, gærprodukter, tilsætningsstoffer, sukker, mælke- og glutenholdige produkter.

simpleRAW udtrykker selv på deres hjemmeside, at de gerne vil være ”et ærligt og simpelt alternativ til al den anden gode mad, der findes i København”

Et råt lille sted..
simpleRAW åbnede i 2010 i gamle produktionslokaler på Oehlenschlægersgade 12. De har bevaret den gamle arbejderstil, og blot indsat lyse trækasser og pane-ler ”hist og pist”, så stedet nu kan fungere som et spisested. Jeg er vild med at bordene, hverken er ens i størrelse eller placeret på lige rækker. Det giver et særpræget og personligt aftryk, som jeg er meget begejstret for.

Vi følte os derfor velkomne i samme sekund, som vi trådte ind ad døren til simpleRAW. Stedet er et lille spisested med plads til få gæster. Det var dog ikke noget problem at få en plads denne onsdag aften og vi fandt os en lille krog med bløde puder og hyggelig belysning.

Tjeneren kom hurtigt med menukortet, som bød på alskens lækkerbiskener lige fra brunch, morgenmad og snacks til frokost-tapas, kager, juices og smoothies. Hver kategori rummede blot få valgmuligheder, hvilket indikerer, at der er et godt råvare-flow igennem køkkenet, og få fødevarer ligger dermed ikke og bliver gamle. Dette stemmer godt overens med de førnævnte koncepter om enkelthed i madlavning.

Vi besluttede os for en ret med squash vendt i indisk karry-chili sauce, toppet med linsebøf, frisk chili, koriander & knuste cashewnødder og en tapas-tallerken med linsebøffer, avokadosalat, chilihummus med gulerodscrackers, qinoasalat og falafler. Dertil bestilte vi to store juices med ekstra ingefær. Mine veninde fik en ”Anker” (ananas, mynte og æble), mens jeg fik en ”Ruth” (mango, hyben og æble). Det da for cool at give drikkevarer navne, som var kendte i vores bedsteforældres tid!

Klik her og mød Anker og Ruth

Vores juices blev lavet umiddelbart efter bestilling, og der gik ikke lang tid før, at vi også havde vores mad. Tjeneren spurgte, om vi tidligere havde besøgt simple-RAW. Da vi begge svarede ”nej”, gav hun en beskrivelse af, hvad vi havde på vo-res tallerkener. Det er virkelig god service og overskud fra tjenerens side. Det kan jo også være svært at se forskel på fx en linsebøf og en falafel.

Raw-licious
Vores mad var virkelig lækker! Alle smagssanser var repræsenteret i retterne og vi blev derfor en smagsoplevelse rigere. Vi delte vores retter imellem os, da vi var nødt til at smage lidt af det hele. Vi spiste ”rub og stub” og var mætte på den gode måde, da vi forlod simpleRAW. Vi måtte med nød erkende, at vi ikke havde plads i maven til at smage deres hjemmelavede rawkager. Dem skal vi med sikkerhed smage næste gang vi besøger stedet… og måske også deres rå brunch, som blandt meget andet indeholder cashew-yoghurt, chocolate fudge og kerne-brød.

Klik her og se et samlet billede af maden

… en lille ”men”
simpleRAW er et vegetarisk og vegansk spisested, hvilket jo selvfølgelig betyder, at det ikke er stedet for store steaks, pommes frittes, klassiske cafeburgere og lignende. Så hvis du eller dine spise-partnere er på udkig efter den type mad, så er simpleRAW nok næppe stedet af besøge den pågældende dag.

Det eneste kritikpunkt vi kom på var, at der ikke var tænkt økologi og bæredyg-tighed ind i simpleRAWs koncept. Hvis de skulle indføre dette, ville det med høj sandsynlighed betyde, at spisestedet ikke kunne køre med et fast menukort, da der ofte forekommer store udsving i det økologiske råvareudbud, især i frugtud-valget. Så det er selvfølgelig en afvejning af, hvilke præferencer ens kunder har, om det vil være fordelagtigt eller ej.

… om simpleRAW
Priser: Vi gav 110 kr. for squash-retten og 175 kr. for tapas-tallekenen. Vi gav 55 kr. for hver juice + 5 kr. for ingefær.

Takeaway: Al mad kan også fås som takeaway, hvilket en del gæster også benyt-tede sig af den dag, hvor vi besøgte simpleRAW.

Åbningstider: Mandag-torsdag 10-21, fredag-lørdag 10-22 og søndag 10-19.

Praktisk info:
Adresse: Oehlenschlægersgade 12, 1663 København V
Telefon: 35 35 30 05
Hjemmeside: www.simpleraw.dk
Instagram: @simpleraw