Så fodbold i tv da bil hamrede igennem havemuren

En stille og rolig aften på Lampeager i Vedbæk endte med et brag, og en sky af mørtelstøv og mursten hos den 93-årige Arne Rødtjer.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Arne Rødtjer gik og puslede i sin have i den modsatte ende af den store villa, mens en god ven sad sad i stuen og så VM på TV’et, da den stille aften bogstavelig talt endte med et brag.

En høj motorlyd efterfulgt af et ordentlig rabalder fik den 93-årige mand til at skynde sig om til sin terasse – der mødte ham en sky af støv, mursten samt et stort hul i havemuren som ikke havde været der tidligere.

– Jeg stod lige et øjeblik før det gik op for mig hvad søren der var sket, fortæller Arne Rødtjer til Local Eyes

En bil var drønet baglæns gennem forhaven hos den 93-årige mand, ned over en høj bedkant og afsluttet sit vilde ridt med at hamre bagenden ind i den normalt solide mur.

Den lange havemur sidder sammen med husmuren, og er særdeles solidt bygget med bla. armeringsjern for hver 1½ meter – bilen havde ramt lige midt imellem.

– Muren er bygget til at bære en markise, så den er ikke sådan lige til at flytte men det lykkedes da meget godt alligevel, lød det med et skævt smil fra den trods alt fattede 93-årige mand.

Hullet i muren er omkring 1½ x 1½ meter, og mursten er røget noget rundt på terrassen hvor der heldigvis ikke befandt sig nogen mennesker da uheldet skete.

Bilens fører, angiveligt en nyere bilist, var noget rystet efter sin uheldige exit fra P-pladsen overfor Arne Rødtjer’s hus – han slap dog fysisk uskadt fra uheldet.

Bilen slap dog mindre heldigt fra uheldet, og skal formentlig gennem en større reparation efter det ublide møde med den solide murstensvæg.

Uheldet skete formentlig, da bilistens fod smuttede på bremsen og ned på speederen – inden den unge bilist kunne nå at reagere var bilen allerede oppe over fortov og på gennem forhaven hos den 93-årige mand.

Arne Rødtjer har boet i huset siden 1963, og fik opført muren, så han med sin familie kunne sidde uforstyrret på terassen, men at den ligefrem skulle være autoværn var nu ikke med i tankerne.

Falck kom frem til stedet og fik trukket den uheldigt parkerede Toyota Verso Sportsvan ud af træerne, herefter sænkede freden sig atter i det normalt fredelige villakvarter.