Vild politijagt endte i en baghave i Nordsjælland

En politijagt efter en vanvidsbilist endte tirsdag aften i en trafikulykke. En bilist kørte i høj fart ud foran en politibil. Politibilen satte efter fartbilisten, som ikke ville stoppe. Biljagten endte i en villahave på Bomose Alle i Helsinge.

Like localeyes.dk på Facebook

Det hele var startet kort før kl. 21, da en patruljevogn kørte på Helsingørvejen på rutinepatrulje. Rutinen røg dog direkte ud gennem vinduet, da den stærke Mondeo drønede direkte ud foran patruljevognen ved nedkørslen fra Valbyvej.

Føreren nægtede at standse trods patruljevognens tydelige signaler.

Biljagten gik herefter rundt i Helsinge af bla. skolegade, Gadekærsvej, Rådhusvej, Rundinsvej, Vestergade og endelig ud i industrikvarteret. Her forsøgte den flygtende bilist med stor iver og meget høj fart at ryste patruljevognen i en hidsig flugt. Jagten gik angiveligt ad Bomose Allé, Industrivej, Frederiksværksvej og retur ad Skovgårdsvej – og herefter endnu engang nedad Bomose Alle.

I et 90-graders sving ved Industrivej lykkedes det for den flygtende mand at stoppe sig selv særdeles effektivt, idet han mistede kontrollen over bilen.

Bilen røg op over fortovet, påkørte en række store kampesten, fløj gennem en hæk og endte i forhaven til et hus.

Den flygtende bilist kom ud af bilen netop som patruljevognen nåede frem, og her opgav vanvidsbilisten. Han lagde sig ned på jorden og lod sig anholde.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Brandvæsnet blev kl. 21.12 tilkaldt til at opsuge udstrømmende olie, kølervæske og brændstof fra den totalskadede Ford Mondeo, som i øvrigt viste sig, at være monteret med et sæt stjålne nummerplader.