Drab på Jødisk Museum: Drabsmand fanget på video

Politiet i Belgien offentliggør søndag videobilleder af den mand, der dræbte fire mennesker under et angreb på det jødiske museum i Bruxelles.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Mandens ansigt kan ikke ses på optagelserne, fordi han bærer en kasket.

Videoen viser manden gå ind på museet, mens han tager en Kalasjnikov ud af sin taske og åbner ild med stormgeværet mod sine ofre – et israelsk par, en fransk kvinde og en ung belgier – gennem en dør.

Angrebet fandt sted lørdag på det jødiske museum, og politiet i Belgien leder søndag på højtryk efter gerningsmanden, der endnu ikke er identificeret.

Han beskrives som af gennemsnitlig højde og atletisk af bygning. Han udførte angrebet målrettet og roligt, hvorefter han forlod gerningsstedet til fods.

Politiet håber, at videoen får vidner til at komme med nye oplysninger i sagen.

Viceanklager Ine Van Wymersch appellerede tidligere søndag på et pressemøde til offentligheden om hjælp til at finde manden bag angrebet. Hun tilføjede, at hun ikke kunne bekræfte, om der var tale om et terrorangreb eller en antisemitisk handling, men at alle spor var åbne.

Frankrigs præsident, François Hollande, der befinder sig i Sydfrankrig for at stemme til EU-Parlamentet, siger, at der ikke er nogen tvivl om angrebets antisemitiske karakter.

Kort efter skudepisoden anholdt belgisk politi en mistænkt, men han blev løsladt efter endt afhøring, da han viste sig ikke at have haft noget med angrebet at gøre bortset fra, at han var på stedet som øjenvidne.

Drabene blev begået lørdag. Søndag stemmer belgierne både til EU-Parlamentet og det belgiske parlament, men skuddramaet har kastet en skygge over valget.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– En valgdag er normalt en hyldest til demokratiet. I dag er den formørket af sorte skyer. Det ligger alle på sinde. I Belgien er vi ikke vant til den slags barbariske handlinger, siger landets premierminister, Elio Di Rupo.

/ritzau/AFP Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq