Tør ikke skrive bog om Pusherstreet: Her er politiets kommentar


Arkivfoto

Det er i dag kommet frem i medierne, at Københavns Politi ved politikommissær Steffen Thaaning Steffensen skulle have frarådet forfatter Peter Øvig Knudsen at skrive en dybdeborende bog om Pusherstreet og det kriminelle miljø, der står bag den organiserede hashhandel i gaden.

LÆS OGSÅ: Forfatter tør ikke skrive bog om Pusher Street

Steffen Thaaning Steffensen bekræfter, at han sammen med en kollega har deltaget i et møde med Peter Øvig Knudsen. Her har Steffen Thaaning Steffensen tilkendegivet, at det ikke kunne udelukkes at være forbundet med en vis risiko for chikane og lignende at skrive en bog om dette specifikke emne.

LÆS OGSÅ: Politikere kræver sikkerhed for forfattere og journalister i Pusherstreet

Dog meddelte politikommissæren, at det selvfølgelig stod forfatteren frit for at skrive, hvad han havde på hjerte, og at han i givet fald kunne regne med, at politiet ville reagere behørigt på eventuelle trusler og lignende.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Københavns Politi modtager jævnligt henvendelser fra personer, der ønsker vores råd, vejledning og erfaring om emner, der berører de kriminelle miljøer. I det omfang politiet har relevante erfaringer, giver vi naturligvis den vejledning, vi kan. Men det er altid er op til den enkelte af afgøre, hvorvidt man ønsker at gøre brug af vores råd og vejledning, siger chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen, Københavns Politi.

- Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at Københavns Politi prioriterer eventuelle sager vedrørende trusler, chikane med videre mod personer i anledning af udtalelser om eller beskrivelse af kriminelle miljøer meget højt. Det må aldrig være sådan, at kriminelle miljøer ved trusler eller lignende kan undertrykke borgernes frie ret til at ytre sig, siger Torben Mølgård Jensen.