78 tiltalt for omfattende hashhandel


78 af de godt 80 personer, der midt i marts blev anholdt og varetægtsfængslet i forbindelse med politiets aktion mod Pusherstreet på Christiania, er nu blevet tiltalt for omfattende handel med hash.

To personer er blevet løsladt. Sigtelserne mod de to opretholdes dog.

LÆS OGSÅ: 80 anholdte i kæmpe politiaktion mod hashmarked

De 78 personer er tiltalt efter straffelovens narkotikabestemmelser og har ifølge politiets efterforskning alle deltaget flittigt i salget af hash fra boderne i Pusherstreet.

LÆS OGSÅ: Politimand anholdt i stor hashsag

»De tiltaltes rolle i sagen varierer. Nogle har ifølge vores materiale solgt 40 kg hash, andre har i hvert fald solgt 500 kg hash i løbet af den periode, efterforskningen vedrører,« siger Karin Thostrup, chefanklager ved Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: Det konfiskerede politiet under den store hashaktion

Mens de 78 ifølge tiltalen har deltaget i den organiserede hashhandel i Pusherstreet, er yderligere ni personer mistænkt for at være leverandører af hash – og for at have organiseret handel i Pusher Street.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

De ni personer og deres rolle som mulige bagmænd efterforskes af den særlige bandeenhed Task Force Øst. Her er der endnu ikke rejst tiltale, men det forventes at ske inden 1. juni 2014.

»Det er en stor sag med mange involverede og set fra min stol er det tilfredsstillende, at vi er i stand til at rejse tiltale mod de 78 personer mindre end to måneder efter aktionen i Pusherstreet. Det betyder, at byretten allerede nu kan begynde at beramme sagerne, og så kan vi håbe, at alle sager er afgjort om godt et års tid,« siger chefanklager Karin Thostrup.

Den koordinerede politiaktion fandt sted tidligt om morgenen den 13. marts 2014, hvor politiet anholdt godt 80 personer og ransagede på mere end 150 adresser.

Under den razzia fandt og beslaglagde politiet blandt andet ni millioner i kontanter og på forskellige konti, 3,5 kg guldbarrer, 404 kg hash og 3.500 joints.

Aktionen i Pusherstreet var den hidtil mest omfattende af de i alt tre større razziaer, der er gennemført, siden den koordinerede indsats mod hashhandelen i København blev indledt i 2012.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den anden af de større aktioner fandt sted den 5. marts 2014. Den foregik i Jægersborggade på Nørrebro. I den sag er der rejst tiltale mod 24 personer.