Dømt for smugling af 141 kilo hash: Svenskere får fængsel og udvisning


Arkivfoto


To svenskere er hver især blevet straffet med to år og seks måneders fængsel for at stå bag omfattende hashsmugling til og fra Bornholm.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I dommen, der er afsagt af Østre Landsret i Rønne onsdag, fastslår retten ligeledes, at manden og kvinden skal udvises af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Trods fængselsstraffe og udvisning giver landsretten dog en klækkelig strafrabat i forhold til byretten, som fældede dom i januar.

Her blev svenske Sune Reinhold Nielsen straffet med tre et halvt års fængsel, mens Eva Adelsgård blev idømt tre år bag tremmer. Også i byretten blev de udvist.

Strafnedsættelsen skyldes, at landsretten kun har fundet de to skyldige i at smugle 141 kilo hash fra Køge til Rønne og videre til Ystad i Sverige.

I byretten blev de dømt for at have smuglet tilsammen 211 kilo hash ad flere omgange sidste sommer og efterår.

Både Sune Reinhold Nielsen og Eva Adelsgård har erkendt at have smuglet 71 kilo hash. Men den forklaring køber altså hverken by- eller landsret.

Ifølge DR Bornholm fortalte kvinden tilbage i januar i byretten, at hun havde set sig nødsaget til at bryde loven, fordi hun var fattig.

Hendes stofmisbrug var skyld i, at hun ikke tænkte over de alvorlige konsekvenser.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq