Dumt røveri: 145.500 kr. blæste væk


Det var ikke særlig nøje planlagt, da tre mænd under oktoberstormen “Allan” valgte at begå røveri mod vekselkontoret Western Union på Frederikssundsvej i Brønshøj.

Det forklarer en 20-årig tiltalt mandag ved Retten på Frederiksberg. Han erkender at have begået røveriet.

LÆS OGSÅ: Politiet skyder efter røvere på flugt

– Vi var bare ude at køre en tur. Vi kørte forbi stedet, og det stormede. Vi havde brug for et røveri, og så gjorde vi det, siger den 20-årige.

Der gik ifølge den 20-årige 30 minutter, fra de tre mænd kørte forbi, til de begik røveriet. I mellemtiden kørte de til en lejlighed i Tingbjerg for at hente våben i form af en flækøkse, koben og splatterpistol og for at skifte tøj. Tøjskiftet betegnede den 20-årige som ren rutine.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ifølge anklageskriftet slap de tre røvere væk fra vekselkontoret med 186.400 kroner, men 145.500 af dem blæste væk uden for vekselkontoret i stormens rasen.

I retten blev der mandag vist billeder fra fire forskellige videoovervågningskameraer i vekselkontoret. På videoerne kan man se, at hele røveriet ikke tager meget mere end et minut og en håndfuld sekunder.

Den skudsikre glasrude til vekselbåsen bliver smadret, og en af røverne kravler over disken og tømmer to skuffer med kontanter.

Efter røveriet flygtede de tre gerningsmænd i en Volvo S40. Politiet var allerede på stedet og skød mod bilens dæk, som punkterede.

Ifølge den 20-årige kørte de derfor kun 200 meter, inden de kolliderede med en port tilhørende Havebyen Brønshøjholm. Derfra stak den 20-årige af til fods og gemte sig i en VW Passat, som han havde stjålet fra en ven og parkeret ved Utterslev Mose.

Her gemte han sig, indtil politiet kom og anholdte ham.

En 22-årig mand er også tiltalt for røveriet samt en række mildere tyveri- og våbenforhold. Han har nægtet sig skyldig i alle anklager.

De to tiltalte har kendt hinanden siden deres opvækst i Tingbjerg, og de er jævnligt kommet i den samme lejlighed i området, hvor røveri-gerningsmændene hentede våben og tøj. Lejligheden har været tilholdssted for en stor gruppe af unge indvandrere fra Tingbjerg.

Begge tiltalte medgiver, at de har tilhørsforhold til banden Loyal to Familia.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq