Tre polakker dømt for organiserede butikstyverier med russer-poser


Arkivfoto

Tre polske mænd blev i dag ved retten i Roskilde idømt fængsel for omfattende og organiserede butikstyverier på Sjælland.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

To mænd på 32 og 39 år blev hver idømt 3 måneders fængsel, medens den tredje mand på 42 år blev idømt 4 måneders fængsel for ca. 10 tilfælde af butikstyverier i Føtex supermarkeder i periferien af det storkøbenhavnske område. Alle blev tillige meddelt indrejseforbud i Danmark i de næste 6 år.

De tre mænd blev anholdt den 1. marts 2014 i forbindelse med et butikstyveri i Føtex, Stationscentret, Roskilde, hvor de forsøgte at flygte i en bil. Ved ransagning af bilen fandt politiet ca. 110 stk. tyvekoster i form af bl.a. kosmetik, parfumer og barberblade gemt bag panelerne. Varerne udgjorde en samlet værdi af ca. 22.500 kr. Derudover fandt politiet en fortegnelse over supermarkederne Kvickly og Føtex i hele Danmark.

Tyverierne foregik ved, at den ene fandt de varer, som skulle stjæles, og efterlod dem i en indkøbskurv i supermarkedet. Herefter lagde en anden dem i en såkaldt ”russer-pose” (specialindrettet pose, så vare-alarmer ikke aktiveres) og bragte dem ud af butikken. Den sidste mand fungerede som chauffør.

Retten i Roskilde lagde ved afgørelsen vægt på, at der var tale om organiserede tyverier.

Den 42-årige var tidligere idømt 20 dages fængsel for tyveri af kosmetik fra netop et Føtex supermarked i Silkeborg i 2012 og overtrådte i forbindelse med denne sag også et indrejseforbud, ligesom han forsøgte at sløre sin rette identitet med et falsk identitetsdokument. Derfor fik han en længere frihedsstraf end de to øvrige dømte.