Kommunen vil lave en cykel-motorvej gennem Christiania

På mandag d. 7 april går Københavns Kommune i gang med at etablere en cykel-motorvej gennem Christiania. Der skal bla rives et træskur ned og der skal fældes nogle træer.

Der har været flere rygter om, at kommunen vil fjerne Dyssebroen på Christiania. Men det er ikke sandt. Kommunen vil lave en ny bro som kommer til, at ligge ved siden af Dyssebroen.

Christianitterne er meget imod, at kommunen blander sig i infrastrukturen på Christiania. På Facebook bliver der opfordret til modstand mod etableringen af den nye cykel-motorvej nedrivningen af Dyssebroen.

LÆS OGSÅ: Politiet rydder et hus på Christiania

Den nye bro vil formentlig blive en mere kommunal-rigtig bro.

Christianitterne er ikke interesseret i, at deres område skal være en cykel-motorvej. Kommunen anslog først, at der vil komme omkring 7000 cykler og knallerter dagligt gennem Christiania. Det er sidenhen nedtonet til omkring 2000 i alt.

LÆS OGSÅ: Nedrivning af hus på Christiania: Betjente trak knipler mod demonstranter

Den nye bro og nedrivningen af et træskur er en del af den kommunale lokalplan for området. Fremover skal cyklister kunne cykle fra Amager Strandpark og direkte over til Nyhavn- en rute som smukt bliver kaldt for Margaritruten.

LÆS OGSÅ: Nedrivning af hus på Christiania: Tåregas og barrikader

På Facebook opfordrer Hampepartiet til, at protestere. De skriver på Facebook:

Fra på mandag d. 7 april og fremover vil kommunens folk invadere Christiania for at fjerne Dyssebroen og rydde et skur på Midtdyssen så der kan blive plads til Margaritruten fra Nyhavn til Amager Strandpark. Hvis ikke de kan arbejde i fred kommer de Blå (politiet) og passer på, siger de! Og det bliver helt sikkert mange.

Like localeyes.dk på Facebook£

Det er så sindssygt nødvendigt vi ALLE er der for at vise vor protest - altså på den måde Christiania ønsker at gøre det; fredeligt og så mange som overhoved muligt, skriver Hampepartiet på deres Facebook side.

LÆS OGSÅ: Nedrivning af hus på Christiania: Voldsomme gadekampe

I år 2008 endte det med voldsomme gadekampe, da myndighederne rev et hus ned på Christiania. Håndværkerne måtte beskyttes af et stort antal kampklædte betjente. Da en spontan demonstration ville gå til Slots- og ejendomsstyrelsen, blev de mødt af betjente med trukne knipler.

Senere om aftenen udviklede det sig til voldsomme gadekampe i gaderne omkring og på selve Christiania. Politiet blev mødt med brosten, store kanonslag og brændende barrikader på Prinsessegade. Politiet rullede det store skyts ud og bogstavelig talt tæppebombede området med tåregas.

LÆS OGSÅ: Nedrivning af hus på Christiania: Gadekampene fortsætter

/Foto og video fra Facebook-gruppen: Bevar Dyssebroen/