Bankformand sidestillede homosymbol med hagekors


Arkivfoto

Formanden i Spar Nords afdeling i København, Thomas Højlund trækker sig, han og banken beskyldes for at være homofobiske, fordi de er i mod en 'Regnbueplads' i København.

Like localeyes.dk på Facebook

Københavns Kommune har besluttet at en del af Rådhuspladsen, nummer 75-77 fremover skal kaldes Regnsbuepladsen. Det sker for at hylde frisindet og homoseksuelle og andre seksuelle minoriteters rettigheder.

LÆS OGSÅ: Copenhagen Gay Pride 2013
Navneforandringen har været i høring og flere virksomheder, som kommer til at ligge på den homo-venlige adresse har svaret, blandt andet Sparbank Nord:

- ... navnet er at sidestille med Solskinspladsen, Blæsepladsen eller andre beskrivelser af naturfænomener. Glædeligt er det dog, at det ikke er det gamle soltegn fra midte af forrige århundrede, der er bragt i spil.

- Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans.

LÆS OGSÅ: Brugte en halv million på homo-fodgængerfelt
Sparbank Nords høringssvar fik teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til at kalde banken homofobisk, og fredag fik det den måske homofobiske bankformand til trække sig fra sin post.

Også på Sparbank Nords Facebook profil er det fredag kogt over, og banken er nu på en sand retræte.

I et af deres opslag vil banken ligefrem give gratis regnbuevand til alle som kommer på besøg klokken 15.

Måske deres næste skridt bliver at skifte navn til 'Sparebøssen Nord'.

Læs de forskellige høringssvar, herunder det fra Sparbank Nord ved at klikke HER.