To mænd fængslet i stor hashsag fra Christiania


I den store hashsag fra Christiania er to mænd på 32 og 33 år blevet varetægtsfængslet frem til 8. april ved Københavns Dommervagt onsdag.

De må derfor en tur bag tremmer ligesom de omkring 80 andre sigtede fra aktionen i sidste uge, hvor politiet slog til på 150 adresser på Sjælland.

LÆS OGSÅ: 80 anholdte i kæmpe politiaktion mod hashmarked

– De har været i nogle boder på Christiania i et års tid, og de er sigtet for at sælge mellem 200 og 500 kilo hash, siger anklager Henrik Ørsted ved Københavns Politi til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Politimand anholdt i stor hashsag

I alt 83 personer blev anholdt ved aktionen, der fandt sted på Christiania og flere andre steder i København og på Sjælland. De 80 blev varetægtsfængslet.

LÆS OGSÅ: Gigant-aktion mod hash: 80 personer fængslet af byretten

En af de anholdte er en betjent fra Københavns Politi.

Justitsministeren glæder sig over, at politiet ved aktionen beslaglagde omkring 400 kilo hash, 3,5 kilo guldbarrer, fem millioner kroner, tre biler og to Harley-Davidson motorcykler. Desuden blev der beslaglagt regnskaber for formodet hash handel.

LÆS OGSÅ: Fængslet i hash-sag er fundet død

Blandt de anholdte var flere rockere fra Hells Angels. Deriblandt den prominente Hells Angels-rocker Michael Brokside, som efter anholdelsen tog sit liv i en celle på Politigårdens Fængsel.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Hos politiet ønsker man ikke at kommentere sagen om betjenten, der er blandt de anholdte.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq