Lars Løkke efter skæbnemøde: Jeg har betalt skat

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen siger efter et møde i partiets forretningsudvalg, at han har betalt den skat, som loven foreskriver. Han svarer dog ikke direkte på, om han har betalt skat af hans families ferierejse.

LÆS OGSÅ: Op ad bakke for Lars Løkke på Bornholm

Lars Løkke Rasmussen er kommet i politisk modvind, da partiet har betalt for tøj for 152.000 kroner og en ferierejse for formandens kone og søn til 11.000 kroner til Mallorca efter folketingsvalget i 2011.

LÆS OGSÅ: Hør Lars Løkkes undskyldninger

Flere har rejst tvivl om, hvorvidt Venstre og formanden har betalt den skat, som flere skatteadvokater har sagt, der skal betales.

– Jeg betaler den skat, jeg skal. Detaljerne i mine skatteforhold er et mellemværende mellem mig, henholdsvis min kone og Skat, siger han efter mødet i forretningsudvalget afholdt på hotel Crowne Plaza i København.

LÆS OGSÅ: Lars Løkke spilder kaffe ud over sin computer

Spørgsmål: Har du betalt skat af den rejse?

– Jeg har betalt den skat, jeg skal.

– Jeg går ikke og putter med noget. Jeg har et princip, og det kan du hive og slæbe i, så meget du har lyst til. Det er et privat anliggende, for ellers kommer der fremadrettet en glidebane.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det, der er afgørende, er, at jeg betaler den skat, jeg skal. Der er ikke noget, der er bragt frem de seneste dage, der har gjort, at jeg har skulle handle anderledes, end jeg gør, siger han.

Forretningsudvalget konkluderer i en fælles udtalelse, at “der er fuld opbakning” efter mødet, som formanden selv har fremskyndet afholdelsen af og indkaldt til.

– Forretningsudvalget har fået en grundig redegørelse vedrørende spørgsmålet om beskatning og er tilfreds med, at det i det omfang, der er udtaget tøj til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv betalt tøjet.

– På den baggrund giver forretningsudvalget Lars Løkke Rasmussen sin fulde støtte som formand for Venstre, og dermed også som kommende statsminister i Danmark, lyder det.

Venstres formand erkender, at han bliver nødt til at opbygge vælgernes tillid til ham fremadrettet.

– Jeg er opmærksom på, at der er slået store skår af Venstre og af mig. Og fremadrettet vil flere fortsat prøve på det, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til den pressehetz, som flere Venstre-politikere føler sig udsat for.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq