Endelig bekræftet: Rolling Stones kommer på Roskilde Festival

Nu er det endelig bekræftet, at et af rockhistoriens mest ikoniske rockbands gæster sommerens Roskilde Festival. Dermed vender The Rolling Stones tilbage til den enestående orange scene, som gruppen selv skabte for snart 40 år siden.

Nu kan arrangørerne bag Roskilde Festival bekræfte det rygte, der i de seneste uger har fået pulsen til at galopere hos tusinder af musikfans: The Rolling Stones overtager Orange Scene på Roskilde Festival 2014.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det var ellers usikkert om de overhovedet kom. I sidste uge gjorde Mick Jaggers kæreste, L’Wren Scott selvmord og flere af bandets varslede koncerter blev aflyst. Men heldigvis for de danske fans kommer det legendariske rockband på den orange scene.

LÆS OGSÅ: Mick Jaggers kæreste fundet død

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood har skudt deres 14 ON FIRE-turné i gang. Når de til sommer gæster Roskilde Festival, er det første gang i syv år, at bandet turnerer på europæisk grund – og lige så mange år siden at bandet sidst gæstede Danmark.

Dermed får fans i alle aldre mulighed for at stå ansigt til ansigt med et af rockhistoriens mest ikoniske rockbands, som har lovet at levere et show tætpakket med klassikere som ‘Gimme Shelter’, ‘Paint It Black’, ‘Jumping Jack Flash’, ‘Tumbling Dice’ og ‘It’s Only Rock ‘N’ Roll’ – og tilmed et par overraskelser fra det bugnende bagkatalog.
Showet på Roskilde Festival 2014 bliver desuden en ganske særlig begivenhed på gruppens turné: The Rolling Stones vender for første gang i 38 år tilbage til den unikke tremastede scene med orange dug, som gruppen selv fik udviklet til deres europæiske turné i 1976.

I 1978 købte Roskilde Festival scenen og gjorde den siden til sit nu berømmede vartegn og én af de mest ansete og højest respekterede festivalscener i Europa.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

”Vi blev overhalet af rygtebørsen i forrige uge, da en avis satte ord på et rygte, som havde ulmet på internettet gennem nogle uger. Siden da har vores telefonlinjer nærmest været blokeret af håbefulde fans, der slet ikke kan vente på en bekræftelse på, om rygtet virkelig er sandt. Nu har vi netop fået de nødvendige underskrifter på plads, så der er ingen grund til at holde på hemmeligheden længere.

Vi har i årevis drømt om det øjeblik, hvor vi fik mulighed for at genforene The Rolling Stones med Orange Scene på Roskilde Festival. Nu har de fået mod på at prøve kræfter med et festivalpublikum, så vi er vildt stolte over, at det er lykkedes os at få dem til Roskilde Festival.

The Rolling Stones har deres egen plads i rockhistorien blandt de allerstørste rockikoner, og så har de tilmed skabt den enestående scene, som siden blev til vores Orange Scene. Vi har før oplevet, at de helt store rocklegender giver sig selv 110 % til publikum, når de endelig beslutter sig for at spille på festivaler. Så jeg er ikke et sekund i tvivl, om at The Rolling Stones’ koncert på Roskilde Festival 2014 bliver et spektakulært brag, som vil give genlyd mange år efter.”
Dermed er Roskilde Festival endnu et skridt mod et endeligt program. 

Festivalens bookere arbejder i øjeblikket på højtryk for at fuldende programmet, der i sidste ende vil rumme cirka 160 navne fra alle musikalske verdenshjørner og vægtklasser. 

Programmet til den 44. festival i Roskilde offentliggøres onsdag den 2. april i kl. 12.00.