Islændinge sigtet for at smugle 40.000 ecstasy-piller


Arkivfoto

Tirsdag 25. februar 2014 begynder sagen i Københavns Byret, hvor en 28-årig islandsk statsborger er tiltalt for i november 2012 i København, at have været i besiddelse af 11,3 kg MDMA (ecstasy) svarende til ca. 40.000 ecstasy-tabletter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Samme islænding er tiltalt for, i forening med to islandske og en polsk statsborger, at have forsøgt at smugle et kilo kokain fra Danmark til Island.

LÆS OGSÅ: Tilfreds anklager efter hårde domme i narkosag

Det er blandt andet fundet af narkotikaen og et større pengebeløb, der har dannet det bevismæssige grundlag for at rejse tiltale, siger anklager Anders Trøck-Nielsen, Advokatur organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Politiets efterforskning er foregået i nært samarbejde med islandsk politi. Blandt andet er to af de tiltalte islandske statsborgere blevet anholdt på Island og efterfølgende udleveret til Danmark med henblik på retsforfølgning for smugling af kokain.

- Yderligere to personer har været sigtet for kokain-sagen. Vi har imidlertid vurderet, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale i sagen mod dem, oplyser anklager Anders Trøck-Nielsen.